16 вересня в сад Шевченка принесли шматок газону, на якому можна сидіти. Зробили це представники громадської організації "Харківський антикорупційний центр". Активісти прагнуть привернути увагу до проблеми забудови громадського простору в Харкові і запропонували власний проект.

Активісти "Харківського антикорупційного центру"(ХАЦ) розстелили рулон газону біля колишнього каскаду, щоб продемонструвати, що трава не страждає від того, коли на ній сидять або ходять і що відпочивати на газонах - це нормально, пише KHARKIV Today.

Харківський газон прославився на всю Україну завдяки тому, що представники муніципальної охорони проганяють з нього всіх бажаючих посидіти.

"Коштував нам такий рулонний газон - 62 гривні за квадратний метр. Доставка і "висадка" здійснювалася власними силами. Цікаво, що місто позавчора придбало рулонний газон для саду Шевченка та інших паркових зон - по 119 гривень за квадратний метр. Єдине - на газоні, який придбало місто - забороняється ходити, сидіти і лежати",- повідомили в ХАЦ.

Популярні новини зараз
Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Як розповів юрист "Харківського антикорупційного центру" Володимир Рисенко, що їх газон самий дешевий газон в саду Шевченка. Зазвичай його купують в два-три рази дорожче.

За його словами, проблема навіть не в тому, що харківські газони дороги, а в тому, що вони вимагають постійних капіталовкладень. Тільки на їх полив, стрижку і прибирання у всіх парках Харкова міськрада витрачає 51 мільйон бюджетних гривень.

За словами громадського діяча, слід піти іншим шляхом і відмовитися від газонів зовсім.

Як вважає Володимир Рисенко, харківські міські парки мали б зовсім інший вигляд, якби проекти їх реконструкцій обговорювали в результаті конкурсу і публічно обговорювали. Активісти ХАЦ підготували пропозицію для наступного скликання міськради.

"Ми пропонуємо створити перелік об'єктів, які будуть будуватися і ремонтуватися на конкурсній основі. Потрібно створити постійно діючу конкурсну комісію, запросити людей, які в Україні, Харкові, у світі, роблять щось нове і можуть нове оцінити. Думаю, 7 осіб, які зможуть нерегулярно збиратися, висловлювати свою думку, можна знайти. У порівнянні з витратами на проекти, витрати на конкурсну комісію будуть невеликими"— каже Рисенко.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес "дістався" до харківських школярів через педагогів: "раби не можуть навчити свободі"

Як повідомляє портал " Знай.ІА» Харківські вчителі закрили очі на витівку Кернеса 1 вересня: "це просто блокнотики"

Також " Знай.ІА " писав, що Кернес "підгодовує" пернатих перед виборами: "навіть птахи голосують!"