У міськраді прокоментували подарунки, які школярі Харкова отримали в День знань від мера Кернеса.

Директор Департаменту освіти Харківської міської ради Ольга Деменко повідомила, що ніякої політичної реклами в школах Харкова 1 вересня не було, пише "Суспільне".

"Ніякої політичної реклами в навчальних закладах не було. Вони отримали подарунки від Харківського міського голови. Політична реклама - це коли в школі висить плакат з політичною рекламою. Реклама в школі заборонена. А коли дитина отримала подарунок і взяла його додому, то це не політична реклама"— сказала Деменко.

фото: Суспільне
фото: Суспільне

На уточнення, чи не вважає Деменко наявність назви партії на дитячих подарунках підтвердженням політичної реклами, відповіла: "Ви вважаєте це протизаконним? Якщо ви так вважаєте, зверніться до правоохоронних органів".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Директор департаменту вважає, що ніяких законів вони не порушили. А на питання про брендовані речі на яких написано "Блок Кернеса-успішний Харків", Деменко сказала:

"Ви б хотіли, щоб там було ваше прізвище? Кернес успішний мер успішного міста. Чому б йому не передати школярам сувеніри?".

На запитання про залучення вчителів та директорів шкіл до роздачі подарунків Ольга Деменко відповіла, що педагоги робили це добровільно.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес показав, як стати мером за допомогою школярів 1 вересня

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес "закатає" 700 тисяч у "кремлівську стіну" у Харкові

Також «Знай.иа " писав, що Кернес "підгодовує" пернатих перед виборами: "навіть птахи голосують!"