Скупчення людей в наземному транспорті після ослаблення карантину може призвести до негативних наслідків.Про це вчора, 13 травня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Заступник міського голови заявила, що для того, щоб уникнути наслідків епідемічного характеру за коронавірусу, треба відкрити метро.

За її словами, кілька днів тому, після ослаблення карантину, багато людей вийшли на роботу. Це викликало скупчення людей в наземному транспорті та на зупинках.

транспорт у Харкові, джерело: Телеграм
транспорт у Харкові, джерело: Телеграм

"Дивлячись на те, що відбувається, а метро не працює, я бачу загрозу для виконання карантинних заходів у місті. Крім того, люди послабили свою відповідальність за виконання умов карантину. Ніхто не відміняв носіння масок, рукавичок в магазині, дотримання дистанції. Потрібно уважно поставитися до цієї ситуації і поставити питання відкриття метро перед урядом", — сказала заступник міського голови.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Горбунова-Рубан запевнила, що харківський метрополітен ретельно підготувався до карантину - придбав багато дезінфекційних розчинів, відпрацював нічну дезінфекцію вагонів і графік прибирання. Крім того, відпрацьована пропускна система.

метро Харкова, скрін відео
метро Харкова, скрін відео

"Є вентиляція, дезінфекція, можливість дотримувати відстань. Тому можна використовувати метрополітен так, щоб уникнути непотрібних наслідків", — додала вона.

Нагадаємо, метро в Харкові не працює з 17 березня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківське метро втомилося від карантину, українці пропонують "витягнути" підземку назовні - шість вагонів на асфальті

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові запустять маршрутки і тролейбуси, з метро доведеться почекати

Також «Знай.ua» писав, що У Харкові відкриють метро - скільки ще українцям страждати без підземки