Відкриття метро у трьох українських містах – Харкові, Києві і Дніпрі – після пом'якшення карантину буде проходити в два етапи, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі «Українського радіо».

За його словами, метро щодня може перевозити більше двох мільйонів пасажирів.

"Таку кількість пасажирів, – величезний ризик інфікування коронавірусом, тому відкриття метрополітену передбачається у два етапи. На третьому етапі ослаблення карантинних заходів метро відкриється для окремих категорій громадян і буде працювати з певними обмеженнями. На четвертому етапі (це практично вже етап завершення пандемії в Україні) метрополітен буде працювати в звичайному режимі", – сказав прем'єр-міністр.

Метро у Харкові, фото: Суспільне
Метро у Харкові, фото: Суспільне

Також він зазначив, що п'ятий етап - це фактичне завершення карантину. Коли він буде запущений, то весь транспорт у місті вже буде повністю функціонувати у звичному режимі.

"П'ятий етап - це фактичне завершення карантину. Ми зробили кілька зон і декілька етапів: є червоні зони, помаранчеві, жовті, зелена зона - це коли епідемія закінчилася. Це вже такий п'ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження. Отже, метро - це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв'язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким чинником, як можливість зараження в метро, швидкого поширення епідемії у великих містах ", - зазначив глава уряду.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

метро Харкова, скріншот з відео
метро Харкова, скріншот з відео

Він також повідомив, що міжміське сполучення поки не відновлять, роботу міського наземного транспорту буде регулювати місцева влада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківське метро втомилося від карантину, українці пропонують "витягнути" підземку назовні - шість вагонів на асфальті

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові пом'якшать карантин - куди можна піти, не боячись штрафів

Також «Знай.ua» писав, що Кернес заплясал під дудку Шмигаля в харківському метро