Україна вже тривалий час знаходиться на карантині через пандемію коронавірусу. У зв'язку з цим у Харкові закрили практично всі заклади, крім заправок, аптек і продуктових магазинів.

Також карантинні заходи торкнулися і закриття метро, а також деяких обмежень у наземному транспорті. Такі нововведення внеси деякі незручності в життя харків'ян, і городян цікавить, коли ж запрацює метрополітен.

У Харкові планують відкрити метро, коли кількість хворих коронавірусом, а також смертність від цієї недуги піде на спад. Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Метро, скріншот з відео
Метро, скріншот з відео


"У разі позитивної динаміки, зменшення кількості хворих і смертей в результаті коронавірусу, ми будемо поступово зменшувати обмеження. Однак про конкретні терміни говорити передчасно. Точно не раніше травня. Я б прогнозував червень-липень", - зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Відзначимо, що раніше мер Харкова Геннадій Кернес звернувся до Кабміну з проханням відновити роботу метрополітену. Причина такого рішення - місто просто не витримає натиску пасажирів, яким потрібно дістатися на роботу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українські банки змінять графік роботи на Великдень і травневі свята.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляв Знай. ua, медики пояснили, чому не можна "лікуватися" спиртним на карантині.

Також Знай. ua писав, що священики з Лаври пішли на карантин, але вимагають переводити гроші, намісник записав настанови.