Харків, як мінімум, до осені залишиться без мера після смерті Геннадія Кернеса.

Про це в інтерв'ю "Радіо НВ" розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передає ТСН.

За його словами, позачергові вибори мера Харкова, ймовірно, відбудуться в останню неділю жовтня 2021 року. Адже за законом їх можна провести або в березні, або в жовтні. Оскільки харківські чиновники за два місяці не подали необхідні документи до парламенту, то тепер вибори доведеться чекати до наступної законної дати.

"Я думаю, тому що там була якась чехарда з документами, вони не зайшли до Верховної Ради. Станом на 25 січня парламент отримав лише частину документів. Вибори слід очікувати вже восени, адже терміни пройшли"— - повідомив Кирило Тимошенко.

Кирило Тимошенко, фото: liga.net
Кирило Тимошенко, фото: liga.net

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До наступних виборів градоначальника Харковом керує секретар міської ради Ігор Терехов. Управління містом перейшло в його руки два місяці тому після смерті Геннадія Адольфовича.

При цьому, харківський суд перевірить, чи законно Ігор Терехов займає свою посаду.Відповідний позов вже подали деякі депутати.

Про це заявив депутат Харківської міськради Ігор Черняк на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Харківський окружний адміністративний суд призначив справу за нашим позовом про скасування рішення Харківської міської ради про обрання Ігоря Терехова секретарем міськради до розгляду у спрощенні провадженні без виклику представників сторін! Очевидно, на думку суду ця справа не становить значний суспільний інтерес",- написав Черняк.

На його думку, суспільство має право знати, легітимна влада в Харкові чи ні.

джерело: Ігор Черняк / Фейсбук
джерело: Ігор Черняк / Фейсбук

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Терехова просять довести смерть Кернеса

Як повідомляє портал «Знай.иа» Терехов не може домовитися про вибори в Харкові після смерті Кернеса: "владі вигідно..."

Також «Знай.иа " писав, що Терехов заспокоїв бунтівників харків'ян словами покійного Кернеса