По мережі поповзли чутки, що Геннадій Кернес може скласти присягу прямо в "Шаріте".

Припущення, що Кернес прийме присягу дистанційно, 12 листопада опублікував портал Lb.ua.

Закон про "місцеве самоврядування" передбачає, що новообраний мер міста повинен особисто приймати присягу до якої його підводить голова ТВК.

Зазвичай це відбувається на першій урочистій сесії, де присягу приймають депутати і мер. Однак у профільному законі не вказано де саме голова ТВК повинен вручати новообраному меру відповідні документи, а другому — приймати присягу.

Як сказав один з авторів закону про місцеве самоврядування, то такий варіант навіть не розглядався, де новоспечений мер не з'являється на першу сесію.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Видання не виключає, що Геннадій Адольфович складе присягу не в сесійній залі Харківської міськради, а закордоном.

Кернес, фото: Павло Фукс (Телеграм)
Кернес, фото: Павло Фукс (Телеграм)

"Шаріте, так Шаріте! Чому, ні? Закон не забороняє голові ТВК туди приїхати",- пише Lb.ua.

Пізніше мерія Харкова відреагувала на чутки про присягу Кернеса не в Україні.

Своїм коментарем поділився директор Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Ці вигадки про інавгурацію в "Шаріте" залиште тим, хто їх продукує",- сказав Сидоренко

За словами чиновника, то щоранку у мера в палаті проходить консиліум, на якому медики вирішують чи виписувати мера. І якщо Кернес досі не в Харкові, то це означає, що його легені ще потребують лікування.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хворий Кернес здався харків'янам зі щетиною і трубкою в носі: "хто мене втратив?" 10 листопада з'явилася перша фотографія хворого Кернеса з німецької клініки "Шаріте".

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Кернеса відхрестилися від зникнення мера, схоже на анекдот: "вже смішно". Стало відомо про те, що в Харківській міській раді відреагували на заяву про зникнення чинного мера.

Також «Знай.иа " писав, що Кернес потрапив до рейтингу найпопулярніших мерів України. Харківський градоначальник розмістився в рейтингу мерів на шостому місці. У Харкові за Геннадія Кернеса, який йшов на мерські вибори втретє від Партії "Блок Кернеса - успішний Харків", проголосувало 60,34% виборців.