Метро в Харкові за дев'ять місяців цього року має збитків на 227,9 млн грн, що на 34,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Активісти ХАЦ зазначили, що за дев'ять місяців 2019 року збитки підприємства становили 169,6 млн грн.

На їхню думку, до збитків на підприємстві призвели в тому числі закупівля товарів, послуг і робіт за завищеними цінами, заниження доходів від рекламної діяльності.

Харків метро, скріншот
Харків метро, скріншот

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також в ХАЦ повідомили, що до 2009 року прибирання, ремонт рухомого складу і ескалаторів виконувався силами підприємства, проте потім послуги почали замовляти у приватників.

"У 2009 році ці три послуги віддали створеним під це фірмам, а людей зі штату метрополітену перевели в штат цих фірм. Фірми ("Ваго-рев", ПСМП-753," системи прогресивного очищення") створювалися оточенням тодішнього гендиректора Сергія Мусєєва, а потім безпосереднє відношення до цих фірм мав син Сергія Мусєєва — Максим Мусєєв. Щорічно на рахунки цих трьох фірм метрополітен виділяв і виділяє сотні мільйонів гривень. За 10 років перераховано на ці три компанії в цілому 3 млрд грн. На думку правоохоронців, більша частина цих коштів розкрадається, а послуги або не виконуються, або виконуються неякісно",- йдеться в повідомленні активістів.

метро Харкова, скріншот з відео
метро Харкова, скріншот з відео

Крім того, активісти додали, що доходи від дії єдиного електронного квитка (E-ticket) отримує фірма-інвестор ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "Платіжний центр".

"Раніше ця фірма була у власності ТОВ" КОМПАНІЯ З УПРАВЛІННЯ активами "Фінекс-Капітал", яке виплачує десятки мільйонів гривень дивідендів Геннадію Кернесу та його заступнику Ігорю Терехову. Потім ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ" Платіжний центр " переписали на підставних осіб, але бенефіціари — не змінилися. В рамках договору міської ради та фірми-інвестора протягом 10 років відсоток винагороди ТОВ "ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ "Платіжний центр" з кожної поїздки в метро, трамваях — тролейбусах-6,5% від вартості",- повідомили в ХАЦ.

"Зате парк красивий і лавочок багато. А то що місто в заставі, вбитий транспорт, ЖКГ та інфраструктура, що лікарні не ремонтуються і не забезпечуються необхідний, так це клумбами з квіточками прикриємо і гірлянди причепимо", " Там хвацько списують як в укр залізниці і заводи так банкрутили, коли банк метро відсудить, воно стане рентабельним", " А ще зоопарк і парк Горького, клумби і квіти.... немає жодного договору з ком. підприємствами, де відкати досягають до 40%", " Коли вони нажеруться?",- обурювалися в коментарях харків'яни.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У харківському метро українцям приготували сюрприз: вже з 2021 року

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'яни повстали проти перейменування метро: "геть з міста!"

Також «Знай.иа " писав, що "Голі" харків'яни в метро ризикують відправити місто в "червону зону" - ні масок, ні совісті