Реконструкція парку в Харкові на вулиці Плеханівській обійдеться в 43,7 млн грн. Нові об'єкти для капітального ремонту парку закуплені за завищеними цінами.

Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на "Prozorro".

За даними ХАЦ, Департамент комунального господарства Харківської міськради уклав угоду з ТОВ "ВВК-Стиль" щодо реконструкції парку на вул.Плеханівській. Зокрема, планується встановлення нового освітлення, огорожі, паркових лавок, урн, озеленення, ремонт водогону, встановлять дитячі та спортивні майданчики. Буде встановлено новий фонтан.

Зокрема, в парку будуть встановлені лавки за ціною 183 600 грн (довжиною в 25 м) і 240 000 грн (37 м).

"Це в рази дорожче, ніж вартість лавок до цієї реконструкції. До цього найдорожчі лавки були встановлені на станції метро Олексіївська за ціною 60 000 грн",- написано в повідомленні.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Також в парку будуть встановлені лавки за ціною 16 042 грн і 23 160 грн. Всього при капремонті парку на лавки буде витрачено близько 2 млн грн.

ХАЦ звертає увагу на вартість баскетбольного стенду-83 000 грн. Для порівняння центр наводить вартість аналогічного спортінвентаря за 30 000 грн.

Ігровий комплекс Бастіон Е912 від компанії Інтератлетика на сайті виробника коштує 439 000 грн, але для парку його купують за 862 000 грн, вказує антикорупційний центр, додаючи, що для Пісочинської сільради точно такий же комплекс коштував 378 000 грн.

Договір про капітальний ремонт парку уклала Харківська міська рада з приватною компанією ВВК-Стиль. Загальна вартість реконструкції - 43,7 млн грн.

"Засновником ВВК-Стиль зараз є Олексій Олійник. Раніше був Медведєв Сергій Миколайович. П. і. б. останнього збігається із заступником КП " Харківські теплові мережі.Ця фірма отримувала підряди від КП "Харківські теплові мережі", яке також підпорядковується Департаменту комунального господарства. Директором цього департаменту є Олексій Богач",- розповіли в ХАЦ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В саду Шевченка в Харкові з'явився незвичайний газон: "ідеально для обіднього сну"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Комунальники Кернеса купили шикарний iPhone за 25 тисяч доларів: "ми люди сучасні"

Також «Знай.иа " писав, що "Голі" харків'яни заполонили площу Свободи, щоб подивитися на фонтан Кернеса за 17 мільйонів