В харківський диспансер радіаційного захисту приходять нові лікарі, щоб допомогти в боротьбі з коронавірусом COVID-19. Про це у своєму сюжеті розповідає видання "Суспільне".

У п'ятницю, 26 червня, в Харківський обласний диспансер прибутку на роботу нові кадри – студентка фармацевтичного університету і випускник медуніверситету. Про це розповіла голова диспансеру Ірина Пирогова.

Ірина Пирогова / скріншот з відео

За її словами, після того як співробітники дізналися, що у диспансері розмістять хворих коронавірусом, багато написали заяву на звільнення, а ще частина написали відмову від роботи. У зв'язку з цим, Ірина вирішила звільнити небажаючих працювати, щоб звільнити місце для нових кадрів.

На даний момент в диспансер вже прийшли 4 лікаря-анестезіолога і двоє інтернів. Незважаючи на те, що проблема з нестачею анестезіологів зважилася, в установі, як і раніше, не вистачає персоналу. Пирогова заявила, що необхідно ще як мінімум 5 терапевтів, два десятка лікарів інших спеціалізацій, 25 медсестер і 15 молодших медсестер. Окрім персоналу спостерігається також брак апаратів ШВЛ.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Харківський диспансер радіаційного захисту / скріншот з відео

Близько 25 студентів області погодилися прийти на роботу в даний диспансер, тому обласна влада зараз вирішує питання з їх розміщенням. За словами губернатора області Олексія Кучера, адміністрація зараз веде переговори з університетами, які зможуть розмістити медперсонал у своїх гуртожитках.

Якщо обладнати установа необхідною апаратурою та набрати достатню кількість персоналу, то він зможе приймати як мінімум 90 пацієнтів з COVID-19.

Нагадаємо, що харківські лікарні добивають пацієнтів довгими чергами.

Як повідомляв портал Знай.иа в Харкові студентів виганяють з гуртожитку.

Також Знай.иа писав, що у Харківській "інфекційній лікарні для хворих COVID-19 вже не вистачає місць.