У відділенні інтенсивної терапії харківської "чорнобильської" лікарні знаходиться пацієнт-чорнобилець з коронавірусом. І у медзакладі жодного штатного анестезіолога.

Про це пише "Суспільне".

73-річного пацієнта-чорнобильця з підтвердженим коронавірусом перевели з інфекційної лікарні до диспансеру 22 червня. Швидку з яким не хотіли пропускати розлючені чорнобильці, які у той день вийшли на протест проти того, щоб у "їх" лікарні не лікували хворих на СOVID.

лікарня, фото: Суспільне
лікарня, фото: Суспільне

"Цей пацієнт — вкрай важкий. Йому необхідна респіраторна підтримка, інфузія... Я навіть пояснити не можу. Навіть якби він у звичайному відділенні був, його не можна лікувати без лікарів, а тут нікого немає", — говорить анестезіолог з обласної інфекційної лікарні Віта Скорик.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Жінка чергує тимчасово та чекає, коли знайдуть лікаря.

"Тут нікого немає. Я не те, щоб на волонтерських, просто, як можна було залишити пацієнта без лікарів? Я просто чекаю, коли тут з'явиться лікар. Сподіваюсь, до вечора він з'явиться", — сказала Віта Скорик.

"Я тут у диспансері працюю четвертий день. Я прийшла як старша медсестра до відділення. І ось така ситуація — всі розбіглися. Просто нікого немає. Я тут до 5 вечора точно, поки не дадуть медсестру. А якщо не дадуть, я не знаю, що робити", — сказала старша медсестра Ірина.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Реформа Супрун може перетворити українців на сліпих і бездітних - у Києві протестують медики

Як повідомляє портал «Знай.uа» Хворий на рак син Віктора Павліка попрощався з близькими, серце на шматки - "Більше немає сенсу"

Також «Знай.uа» писав, що У Харкові з чорнобильської лікарні масово тікають медики - бояться лікувати заражених китайським вірусом