У Харківській "інфекційній" лікарні для хворих COVID-19 вже не вистачає місць. Ще більше ситуацію в лікарні ускладнює брак медичного персоналу.

Про це пише "Сьогодні" посилаючись на "Суспільне".

У мережі вже з'явилося фото з "інфекційки". Пацієнтів там доводиться лікувати в коридорах.

У зв'язку зі сформованою ситуацією в лікарні хочуть розширити реанімацію. Але вона не зможе працювати через нестачу медперсоналу.

лікарня, фото: Nataliia Popova, Facebook
лікарня, фото: Nataliia Popova, Facebook

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"У Павла Вікторовича (Нартова, директора лікарні – ред.) є пропозиції і можливості відкрити друге відділення реанімації на другому поверсі, якраз над відділенням діючої реанімації: там є кисень, є можливість перемістити туди дихальні апарати. Але немає тих медпрацівників, які можуть забезпечити роботу інтенсивної терапії протягом доби", – розповів заступник директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Геннадій Бондарчук.

За словами директора лікарні, з 1 квітня по 24 червня з медустанови звільнилися 10 медсестер і 15 санітарок.

"З цих 25, семеро осіб звільнилися після хвороби, сказали, що погано себе почувають", - зазначив Нартов.

Крім того, пішли з лікарні два лікаря-інфекціоніста та лікар-бактеріолог.

"Зараз питання серед медичного персоналу – це медичні сестри, у нас цікавлять середнього персоналу 17, молодшого персоналу 25", - додав він.

Що стосується додаткових місць, то для хворих з коронавірусом в лікарні планують відкрити крило дитячої інфекційної лікарні на 50 боксів і провести туди кисень.

"На сьогодні ми виділили 40 ліжок на території дитячої інфекційної лікарні, де перебувають пацієнти, які не вимагають інтенсивного догляду. Сьогодні ми починаємо роботи по проведенню кисню в окреме крило дитячої інфекційної лікарні в разі того, якщо велике надходження хворих, ми могли їх локалізувати на одній території, і тоді дорослих будемо розміщувати у цьому крилі. Там 50 боксированных палат, це приблизно буде 100 пацієнтів, які зможуть перебувати на цій території", – розповів Бондарчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові з чорнобильської лікарні масово тікають медики - бояться лікувати заражених китайським вірусом

Як повідомляє портал «Знай.ua» У Харкові схопили пенсіонера, який влаштував під лікарнею "Нові Санжари"

Також «Знай.ua» писав, що Лікар з Харкова розкрив правду инфекционки, медик в розпачі - "Не сподівайтеся, що всі встигнуть врятувати"