У Харкові суд визнав протиправним і скасував вдруге рішення міської ради про перейменування проспекту Петра Григоренка в честь сталінського маршала Георгія Жукова.

Про це передає Depo.Харків.

Сьогодні, 18 червня, в суді розглядався позов ВО "Свобода" про скасування рішення харківської мерії. Позивач у суді Андрій Коломійцев заявив про незаконність назви проспекту через те, що Жуков підлягає закону про декомунізацію.

Представник міської ради у суді Костянтин Прокоп'єв керувався тим, що Жуков брав участь у звільнені територій України від нацистських загарбників і не займав високих посад в лавах комуністичної партії СРСР.

Позов повністю не обґрунтований, поданий без письмових та інших доказів, які б обґрунтовували позовні вимоги”, – сказав Прокоп'єв.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Представник міськради наполягає, що Жуков брав участь у вигнанні нацистів з України. Здійснив героїчний вчинок і не підлягає декомунізації 👀👀👀👀 👆🏻Суддя не вважає загальновідомим фактом, що Жуков займав керівні посади у радянському союзі.

Geplaatst door ВЕХА op Donderdag 18 juni 2020

Суддя виніс рішення на користь позивача, скасував рішення мерії, визначивши його протиправним і недійсним. Відповідно, проспекту повинні повернути назву на честь Петра Григоренка. Представник мерії повідомив журналістам, що буде оскаржувати рішення в апеляційному суді.

"Позов задовольнити. Визнати протиправним та нечинним рішення Харківської міської ради від 26.02.2020 року №2075/20", - сказав суддя.

В Харкові не буде проспекту імені Жукова. Позов задовольнили. Назва проспекту іменем Жукова незаконна. Міськрада має право подати апеляцію на рішення суду 👌🏻 ВЕХА

Geplaatst door ВЕХА op Donderdag 18 juni 2020

Нагадаємо, 19 червня 2019 року Харківська міська рада проголосувала за повернення імені сталінського маршала Георгія Жукова проспекту Петра Григоренка. 20 червня офіційно оприлюднили. Із заявою в поліції після рішення міськради звернувся депутат міської ради Ігор Черняк. Український інститут національної пам'яті в свою чергу звернувся до ГПУ.

Пізніше мерія Кернеса програла суди про перейменування проспекту в честь сталінського маршала Жукова.

18 грудня 2019 року мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що міська рада у судовому порядку відстоювати право назвати проспект Григоренка в честь Жукова.Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Харківської міськради та зобов'язав Кабінет міністрів затвердити Єдиний національний реєстр пам'ятників Другої світової війни 1939-1945 років.

26 лютого 2020 року депутати Харківської міськради вдруге підтримали перейменування проспекту Петра Григоренка у Харкові на честь сталінського маршала Георгія Жукова. Це рішення також було оскаржено.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Жуков повертається? Кабмін Гончарука з тріском програв суд Кернеса у справі скандального маршала

Як повідомляє портал «Знай.ua» Маршал Жуков назавжди зникне з Харкова, опублікований документ

Також «Знай.ua» писав, що Кернес повернув Жукова в Харків по другому колу, тепер все