У середу, 26 лютого у Харкові відбулася чергова сесія міської ради. Серед питань які розглядали депутати було перейменування проспекту Григоренка на Жукова.

У Харкові під час чергової сесії міської ради повторно розглянули питання про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. За перейменування проголосувало 52 депутати міської ради. Проти висловилися 8.

Результати голосування. Скріншон: Triolan.Live


Варто відзначити, що питання на сесії представив начальник Відділу з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища Олексій Хорошковатий.

У поданні вказано, що у Харкові з ім’ям маршала Жукова пов’язано низка історичних подій. В місті Харкові з 19 листопада 2019 року по 19 січня 2020 року включно проводилось громадське обговорення. За результатами поданих пропозицій на підтримку перейменування цього проспекту висловилося 11193 особи, що становить 86% від загальної кількості голосів.

До того ж цього року виповнюється 75 років із закінчення Другої світової війни. 9 травня — 75 роковини із підписання капітуляції нацистської Німеччини і тому це рішення буде досить слушним до відзначення цих подій.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Скріншот подання

Нагадаємо, Кернес закатає міллионы в асфальт заради "Барабашово": скільки висмокче скандальне будівництво.

Як повідомляв портал Знай.uа , недалеко біля селища Хрестище (Харківська область) на місці розриву атомної бомби вчені взяли проби грунту.

Крім портал Знай.uа писав, що Кернеса обклали протитанковими їжаками, назріває битва, - "Захистимо будь-яку ціну".