Харків'яни звернулися до міської влади з проханням зробити тестування на коронавірус більш доступним для городян, і робити аналіз не тільки тим, у кого підозра, а всім бажаючим. Відповідна петиція з'явилася на сайті мерії Харкова.

«Практика італійського провінційного міста Во показала: чим більше тестів на коронавірус проводиться навіть в осіб, які не мають симптомів, тим раніше можна виявити інфекцію і попередити епідемію. Краще витратити трохи тестів і всі вони виявляться негативними, ніж економити їх і чекати, поки люди, що знаходяться в інкубаційному періоді, будуть ходити заражати тих, хто в групі ризику. Я за те, щоб хоча б 10-15 000 харків'ян у добровільному порядку за особистим бажанням пройшли експрес-тести на коронавірус найближчим часом», - пише автор петиції Ганна Кисельова.

Судячи з усього, харків'янам зараз не до петицій – на сьогодні актуальна пропозиція набрала лише кілька десятків голосів. Якщо найближчим часом петицію підтримають 5 000 осіб, у міськраді зобов'язуються її розглянути.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Коронавірус досяг Харкова, - що відомо про першому підтвердженому разі зараження

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Як повідомляє портал «Знай.ua» Харків'яни знайшли дотепний спосіб убезпечити себе від зараження в ліфті, - "Лайфхак від салтівських вчених"

Також «Знай.ua» писав, що Харківські таксисти вийшли на новий рівень захисту від коронавіруса, гроші - "в дірочку"