Днями в Харківській міській раді повісили портрет покійного Геннадія Кернеса. Його написав художник Олександр Капшук, який є автором всієї серії портретів мерів міста.

"Оскільки я автор, мені доручили створення цього портрета Кернеса. Левова частка його створення - Світлана Дуденко [головний художник Харкова-ред.], вона як режисер, організатор, дизайнер брала участь у цій справі і художник тільки як майстер виконував роботу. Ми - сім'я художників, всі члени Спілки художників, професіонали, для нас це престижно було, брали участь у створенні цих портретів"— розповів художник, передає KHARKIV Today.

За його словами, дана галерея вже створюється багато років поспіль. І коли художник прихворів, потретом Кернеса зайнялася його дочка Оксана Капшук, яка поставилася до завдання сумлінно.

Олександр Капшук знав Геннадія Адольфовича і залишився задоволений своєю роботою, вважає, що портрет вийшов вдалий.

"Я спілкувався з ним, ця людина дуже адекватна, розумна, у нього такий смішливий, хороший примружений, харизма та інше. Це все створювало образ. Портрет не за один день і не за один тиждень зроблений був, він залишався, потім робився, потім був такий намір новий портрет почати"— - пояснив Капшук.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше він малював Геннадія Кернеса, але роботу не закінчив, її довго відкладали, а потім градоначальник захворів на коронавірус.

"Я його малював просто, малюнок робив до цього, проби там були різні. Навіть хотів йому за життя подарувати його. Але все відкладалося, потім він захворів, до Німеччини поїхав. Думав, якось вийде, але вийшло те, що вийшло. Зараз створили портрет його в загальний ряд мерів міста"— додав Олександр.

портрет Кернеса, фото: Facebook / Юрій Сидоренко
портрет Кернеса, фото: Facebook / Юрій Сидоренко

Художник уточнив, портрет створював не через грошовий інтерес. Його роботи можуть мати різну вартість. Ціна залежить від багатьох факторів.

Автор портрета п'ятого мера ще не бачив своє "дітище" в мерії. Олександр Капшук планує прийти туди і сфотографувати портрет для свого каталогу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Покійний Кернес залишиться главою"успішного Харкова". Партія "Блок Кернеса-успішний Харків" не змінить свою назву незважаючи на смерть свого лідера Геннадія Кернеса.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Покійного Кернеса "звільнили" з посади мера Харкова. Депутати Харківської міськради завершили повноваження покійного мера Геннадія Кернеса. Це сталося через два місяці з дня його смерті.

Також «Знай.иа " писав, що Терехов просидить у кріслі покійного Кернеса до осені. Харків, як мінімум, до осені залишиться без мера після смерті Геннадія Кернеса.