У Харкові депутати мерії підтримали рішення про увічнення пам'яті покійного мера Геннадія Кернеса.

Рішення було прийнято сьогодні, 30 грудня на позачерговій сесії міськради, передає "Суспільне".

"За" відповідний проект проголосували 64 депутати, проти були 8 народних обранців.

Секретати Харківської міськради Ігор Терехов сказав, що Геннадій Адольфович зробив багато для міста і вшанувати його пам'ять - святий обов'язок.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Будемо працювати над тим, що саме зробити, щоб увічнити пам'ять нашого мера Геннадія Адольфовича Кернеса"— - заявив Терехов.

У той же час невідомо, як конкретно буде виконано увічнення на даний момент. Але, за словами Терехова, прийняття цього рішення дозволяє почати підготовку змін до Положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова". Зараз таке звання не можна присвоїти посмертно.

Нагадаємо, Президія Академії наук виступає проти перейменування проспекту Науки і станції метрополітену на честь покійного мера Харкова Геннадія Кернеса.

На думку членів Академії наук, таке перейменування образить діючих вчених, а також пам'ять тих, хто покинув цей світ. Адже Харків зіграв не останню роль у розвитку національної та світової науки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни зняли покійного Кернеса в кліпі, рядки чіпляють за живе: "яким він хлопцем був..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» У харківській мерії вирішать, що робити з покійним Кернесом

Також «Знай.иа " писав, що Покійний Кернес перетворив пасинка Родіона на "ринкового магната": від студента до мільйонера