Син покійного Кернеса Кирило просить не ігнорувати кількість звалищ у Харківському регіоні, а також внести питання протидії несанкціонованим звалищам окремим пунктом Комплексної програми охорони навколишнього середовища.

Кирило Кернес, керівник фракції Політичної Партії "Блок Кернеса - успішний Харків" у Харківській облраді відреагував на заяву голови Державної екологічної інспекції про першість Харківської області за кількістю нелегальних звалищ, передає KHARKIV Today.

"Вважаю, що питання протидії несанкціонованим сміттєзвалищам має стати окремим пунктом Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища Харківської області на 2021-2027 роки та заходів до неї",- вважає син п'ятого міського голови Кирило Кернес.

сміттєзвалище
сміттєзвалище

За його словами, за підрахунками Держекоінспекції, минулого року виписали за порушення у сфері поводження з відходами 100 мільйонів гривень штрафів. При цьому, Кернес-молодший впевнений, що розмір реальної шкоди від незаконних звалищ набагато більше.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Особливо мене обурює той факт, що майже кожне п'яте безхазяйне звалище України знаходиться саме в Харківській області",- підкреслив Кернес.

Харківська облрада не повинна стояти осторонь, поки звалища "пожирають українські чорноземи, отруюють повітря і воду", вважає Кирило Кернес.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові пенсіонер "утилізував" ялинку з балкона 7-го поверху: "політ нормальний"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Терехов провів ревізію "убитих" харківських дворів і заїкнувся про "наполеонівські" плани

Також «Знай.иа " писав, що Терехов обіцяє прибрати з Харкова сміття Кернеса