Президія Академії наук виступає проти перейменування проспекту Науки і станції метрополітену на честь покійного мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це передає "Новинарня", посилаючись на відповідну заяву Президії Академії наук вищої школи України.

На думку членів Академії наук, таке перейменування образить діючих вчених, а також пам'ять тих, хто покинув цей світ. Адже Харків зіграв не останню роль у розвитку національної та світової науки.

"Зникнення з карти міста топонімів, пов'язаних зі словом "наука", стане не тільки показником ставлення міської влади до діючих вчених, а й образою пам'яті тих десятків і сотень пов'язаних з Харковом видатних українських і зарубіжних вчених, чиї імена вписані золотими літерами в історію науки", - сказано в заяві.

ФОТО: Новинарня
ФОТО: Новинарня

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, у Харкові хочуть увічнити пам'ять Геннадія Кернеса. Градоначальнику планують присвоїти звання почесного громадянина Харкова, назвати на його честь один з проспектів і звести пам'ятник.

З цією ініціативою виступив секретар Харківської міськради Ігор Терехов. За його словами, Кернесу повинні присвоїти звання почесного громадянина

"Ми повинні присвоїти йому звання почесного громадянина міста Харкова. Це - наш обов'язок. Вважаю, що ми повинні назвати один з проспектів міста Харкова його ім'ям. І, звичайно, почати роботу над створенням пам'ятника",- зазначив він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'яни зняли покійного Кернеса в кліпі, рядки чіпляють за живе: "яким він хлопцем був..."

Як повідомляє портал «Знай.иа» У харківській мерії вирішать, що робити з покійним Кернесом

Також «Знай.иа " писав, що Покійний Кернес перетворив пасинка Родіона на "ринкового магната": від студента до мільйонера