Під час прощальної церемонії з мером Харкова Геннадієм Кернесом громадський порядок охоронятимуть поліцейські та Нацгвардія.

Про це повідомила прессекретар обласної поліції Оксана Калмикова, передає "Суспільне".

Також, правоохоронців залучать до охорони порядку на кладовищі.

Калмикова додала, що громадський порядок біля Оперного театру охоронятимуть 284 поліцейських і 150 бійців Нацгвардії. На кладовищі будуть до 130 поліцейських.

Раніше вже повідомлялося про те, що літак з тілом Геннадія Кернеса приземлиться в Харкові ввечері понеділка, 21 грудня.

В інтернеті вже з'явилося відео, що авіатранспорт успішно прибув на батьківщину покійного мера. Вище керівництво міста зустріло літак у VIP-терміналі.

Відомо, що Геннадія Кернеса поховають 23 грудня. Цього дня у Харкові оголосили день жалоби.

Судячи з планів міськради, похорони будуть досить помпезними. Спочатку Кернеса відспівають у соборі, а далі кілька годин прощатимуться в оперному театрі. На весь цей час частково перекриють центральну вулицю Сумську. А поховають Кернеса на почесній алеї другого кладовища в центрі міста.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Кернес помер в ніч на 17 грудня. Про його смерть повідомив бізнесмен і добрий друг політика Павло Фукс. Геннадію Кернесу був 61 рік. Його смерть підтвердили дружина Оксана Гайсинська та пасинок Родіон. До нових виборів містом керуватиме секретар міської ради Харкова Ігор Терехов. Він народився і все життя прожив у Харкові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Відомі харків'яни вшанували пам'ять Геннадія Кернеса: "складний і суперечливий"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Смерть Кернеса, загибель курсантів і коронавірус: чим запам'ятається харків'янам Екстремальний 2020-ий

Також «Знай.иа " писав, що Харківські комунальники "вилизують" місто перед прибуттям покійного мера: все для гідних похорону