Ігор Терехов, виконуючий обов'язки мера, подав на розгляд міськради питання про присвоєння Геннадію Кернесу звання "Почесний харків'янин", а також перейменування однієї зі станцій метро і проспекту ім'ям покійного мера.

Публічне прощання з Геннадієм Кернесом пройде в середу, 23 грудня, з 9:00 до 13:00 в будівлі Харківського національного театру опери та балету. Екрани для трансляції прощання міськради поставить біля будівлі ХНАТОБу.

У зв'язку з цим у Харкові перекриють вулицю Сумську і ще кілька центральних вулиць до 16:00 23 грудня.

Нагадаємо, мер Харкова Геннадій Адольфович Кернес помер в ніч на 17 грудня 2020 року, так і не оговтавшись від наслідків коронавірусу. Помер він у палаті німецької клініки "Шаріте" після відмови обох нирок. Там він перебував більше трьох місяців.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Але навіть перебуваючи на лікарняному ліжку, він примудрився виграти вибори міського голови з вражаючим результатом.

Нагадаємо, раніше Син померлого Кернеса змусив ридати всю Україну: "ти пішов з життя переможцем. Люблю тебе, пап"

Як повідомляє портал Знай Кернес помер, але його "перли" продовжують жити серед українців: "помножу тебе на нуль"

Також Знай писав, що Харків сумує за померлим Кернесом: "пішла людина з великим серцем"