Після тривалої хвороби помер діючий міський голова Харкова Геннадій Кернес. Така інформація з'явилася в четвер, 17 грудня.

Про це повідомив його друг Павло Фукс.

"Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг",- написав Фукс.

Хронологія хвороби Кернеса, що відомо:

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За інформацією харківських ЗМІ, Кернес захворів на коронавірус у серпні 2020 року. Останній раз перед харків'янами він з'являвся 23 серпня в День міста. .

Спочатку градоначальник лікувався в 17-й міській лікарні. Але йому ставало гірше і було прийнято рішення перевезти його на лікування до Німеччини.

У ніч з 16 на 17 вересня Кернеса доставили спеціальним медичним бортом в берлінську клініку "Шаріте". Де мера помістили в палату інтенсивної терапії. Після цього рідні мера час від часу публікували в соцмережах повідомлення про те, що він знаходиться у свідомості і скоро піде на поправку.

Геннадій Кернес / скріншот з відео
Геннадій Кернес / скріншот з відео

У Харківській міськраді кілька разів спростовували чутки про смерть міського голови Харкова.

2 жовтня бізнесмени друг Кернеса Павло Фукс повідомив про те, що мер отримав негативний тест на коронавірус. Тим не менш, медики продовжували його лікування і не відпускали додому.

4 листопада Кернеса офіційно оголосили мером Харкова. Він переміг з результатом 60,34% (195 044 голосів). Все місто чекало його швидкого повернення.

11 грудня з'явилася інформація, що у Кернеса відмовила друга нирка. Це підтвердив друг мера Павло Фукс.

17 грудня стало відомо про смерть Геннадія Адольфовича.

Геннадію Кернесу був 61 рік. Він народився і все життя прожив у Харкові.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У хворого Кернеса відмовили нирки, харків'янам відкрили правду про стан мера

Як повідомляє портал «Знай.иа» Друг хворого Кернеса Фукс розповів про інсульт мера: "чиста брехня"

Також «Знай.иа " писав, що Хворий Кернес рветься додому на Новий Рік, медики проти: "Мені все одно"