У Харкові живуть близько 1,5 мільйона людей і більшість тих, хто тут живе - люблять своє місто. Але навіть і у них можуть бути причини переїхати в інше місце.

Редакція 057 склала ТОП-10 причин виїхати з Харкова в 2020 році і почати жити в іншому місці в наступному році.

1. Негода

Погода в Харкові досить примхлива. Влітку нестерпно жарко, температура іноді піднімається до + 35. А якщо до цього додати розпечений асфальт, багато бетону і вологість - виходить пекельна суміш.

Те ж саме стосується і зими. Найчастіше зима в Харкові - це ожеледиця, бруд, мороз і відсутність снігу. Хоча він зрідка і буває, і навіть багато, але лежить він не довго. Тому зима асоціюється у харків'ян з брудом.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

погода в Україні, фото unian
погода в Україні, фото unian

2. Проблеми з ЖКГ

Можливо, проблеми з водою, теплом і світлом – це проблеми всіх українських міст, але в Харкові ця тема є "хворим місцем". Постійні прориви на магістралях, ремонти, відключення води – це норма для харків'янина. Також частенько з кранів городян йде вода дивного кольору, консистенції і запаху. Дана тема навіть породила чималу кількість мемів і жартів, які активно підхоплюють жителі інших міст країни.

3. Нові можливості

Як і скрізь, в Харкові є межа можливостям і перспективам. Іноді кар'єрний ріст застигає на місці. І тоді багато хто хоче виїхати з Харкова до Києва ну або іншу країну саме через нові перспективи і подальшого розвитку кар'єри. Так, що одна з причин переїхати з Харкова – це розвиватися далі в професійному плані або заробити більше грошей.

Харків, скріншот з відео
Харків, скріншот з відео

4. Метро по 8

Проїхатися в Харківському метро коштує стільки ж, як і в Київському - 8 гривень. Що стосується трамваїв і тролейбусів – то тут доведеться заплатити по 6 гривень. За маршрутку доведеться заплатити 10 гривень. Враховуючи щоденну необхідність у використанні громадського транспорту, то кожен місяць на проїзд йде більше тисячі гривень.

5. Мультикультурність

До Харкова приїжджає величезна кількість іноземних студентів з усієї земної кулі, які не завжди повертаються на батьківщину після навчання. У місті можна зустріти африканців, індусів, азіатів, європейців і навіть корінних жителів Америки - індіанців. Більшість харків'ян реагують на це нормально, але є і ті, кому чужі культури і традиції доставляють дискомфорт.

6. Ціна життя

Харкову, звичайно, далеко до Києва, в ціновій політиці на житло і послуги, але все ж для деяких місто може здатися занадто «дорогим». Знімати квартиру в Харкові може обійтися від 3 000 тисяч гривень за одну кімнату. Сюди ж можна додати і пункт з ціною на проїзд. Що стосується цін на продукти – в місяць доведеться витратити не менше 2-3-х тисяч гривень на їжу.

оренда житла, скріншот з відео
оренда житла, скріншот з відео

7. Бажання змін

Дана причина може послужити каталізатором переїзду з будь-якого місця, а не тільки Харкова. Але все ж, якщо вам набридли "тю", "ля", «шо», «тремпелі» з «ампулками», мер Кернес і жарти про нього, ХТЗ, Салтівка та інші райони міста, метро по «8» і ринок "Барабашово" то переїхати доведеться. Тому, що є у Харкова одна особливість, яка зберігається за ним ось уже майже півстоліття – він не змінюється. Так, в місті з'являються нові будівлі, станції метро навіть райони, але ХТЗ залишається «чітким» районом, Салтівка – самим і найбільшим в Україні, Москалівка – просто небезпечним для життя, Алексівка – «елітним» а центр – центральним.

8. Політична обстановка

Ще однією причиною для переїзду з Харкова можуть стати політичні погляди, що відрізняються від більшості городян. Для прикладу - у місті вже 3 рази поспіль на мерських виборах перемагає одна і та ж людина - Геннадій Кернес. Незважаючи на одіозність його фігури, більшість харків'ян дуже люблять свого мера і багато хто готовий захищати його честь не тільки словом, а й ділом. І якщо ваша думка про політичну або економічну ситуацію в Харкові відрізняється від думки більшості – у вас може виникнути бажання переїхати.

Кернес і Терехов, фото: соцмережі
Кернес і Терехов, фото: соцмережі

9. Близькість до зони ООС

Для деяких близькість до лінії фронту не є проблемою, оскільки близькість війни майже не відчутна: в місті проводяться свята, фестивалі, на вулиці не стоїть бойова техніка, а людей у формі асоціюють не з війною, а з військовими вузами, яких в місті кілька. Силовиками в місті були відвернені кілька терактів в метро і на залізниці, захоплені бойовики псевдореспублік «ЛНР» і «ДНР», затримані шпигуни інших країн. І навіть кілька разів у місті гриміли вибухи.

Якщо для вас всі ці фактори проблема і ви постійно замислюєтеся про свою безпеку– то це може стати однією з причин виїхати з Харкова.

Військові / скріншот з відео
Військові / скріншот з відео

10. Ви просто не любите Харків

Хоч причина і банальна, вона може стати ключовою в ухваленні рішення про переїзд. Напевно, знайдуться ті, хто не зможе виразно пояснити, чому йому не подобається місто. Просто йому не подобається тут жити. Навіть хороший оклад або комфортне житло в цьому випадку не допоможуть. Якщо ви не любите Харкова і вам тут некомфортно, то може це і є причина, щоб затримуватися тут.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Креативний харків'янин з коляскою і на ковзанах вразив українців: "Татко року"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'ян навчать перетворювати сміття на гроші

Також «Знай.иа " писав, що Харківські будинки терпимості XIX століття: де розташовувалися і кому підпорядковувалися " жриці любові"