Харківський міський голова Геннадій Кернес зараз проходить лікування в німецькій клініці "Шаріте". Останнім часом про нього ходить безліч чуток, в тому числі і про те, що Кернес помер.

У міськраді обласного центру розвіяли черговий міф про присягу мера онлайн, пише Суспільне.

У Харківській міськраді заявили, що Геннадій Кернес особисто складатиме присягу. Про це заявив на брифінгу прес-секретар міськради Юрій Сидоренко.

Він запропонував журналістам залишити міф про присягу з "Шаріте" тим, хто їх виробляє і поширює. Далі Сидоренко зазначив, що Кернес буде особисто приносити присягу. Він запевнив, що мер Харкова йде на поправку, але точна дата виписки поки невідома.

Сидоренко ще раз розповів, що щодня в палаті Кернеса лікарі вирішують, коли його можна виписати. Він заявив, що відомо лише те, що лікарі збираються на консиліум і огляд і приймають рішення. Якщо Кернес ще не в Харкові, то йому необхідно додаткове лікування.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадавши, Знай писав, що по мережі поповзли чутки, що Геннадій Кернес може скласти присягу прямо в " Шаріті". Припущення, що Кернес прийме присягу Дистанційно, 12 листопада з'явилося в українських ЗМІ. Однак у законодавстві чітко сказано, що обраний мер повинен особисто присягати.

Також Знай повідомляв, що харківські школи масово отримують повідомлення про те, що з понеділка, 16 листопада, учні 5-11 класів повертаються до звичайного режиму навчання незважаючи на жорсткий карантин у місті.

Нещодавно Знай передавав, що в Харкові городяни скаржаться на неякісне опалення в будинках. Про це свідчить опитування, проведене в соцмережах. Тільки 46% харків'ян сказали про задовільну температуру в квартирах.