Харківщина продовжує впевнено утримувати лідируючі позиції за темпами зростання захворюваності на COVID - 19 в Україні.

На думку харьковсого лікаря-педіатра, кандидата медичних наук Андрія Пенькова, що для подолання пандемії в Україні робиться недостатньо, а чиновники і медики повинні розробити "робочі діючі правила гри".

Медик вважає, де саме лікувати людину не так важливо, важливо правильно проводити лікування.

"Можна і на вулиці лікування проводити, аби грамотно. Ми бачимо і розуміємо, в якому стані знаходиться медицина. 30 років за залишковим принципом. Ми повинні визнати, що у нас з медициною біда. Треба медицину приводити в норму. Не тільки в питанні зарплат, а й інтелектуального забезпечення, питань освіти, питань протоколів роботи для всіх"— заявив Пеньков.

Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео
Пандемія коронавірусу у світі фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Андрій Пеньков каже, що кількість ліжкомісць — це абсолютно не критерій готовності системи.

Медик і сам встиг перехворіти коронавірусом. Боровся з хворобою вдома, сам призначав собі лікування, сам робив собі уколи.

"У мене є кисневий концентратор, який я купив у березні, мені здалося, що він зможе знадобитися. Я 4-а або 5-а людина, якій цей концентратор допоміг впоратися з COVID-19, і лікуватися в домашніх умовах",- розповів Пеньков.

На думку Харківського лікаря, потрібно робити сортування і розуміти, які пацієнти потребують госпіталізації, а які ні, якщо вдома, то як лікувати вдома: " Цю практику з негайним КТ дослідженням і призначенням антибіотиків після ПЛР-тестів і КТ, якщо ми протягом місяця не подолаємо в країні, то можна вважати, що ми на рівні аборигенів Амазонки. Пора б уже прокинутися, це - абсолютно неправильний підхід".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше 11 градусів тепла, унітаз в центрі палати і одна розетка на всіх: в яких умовах лікують ковід в Україні

Як повідомляє портал «Знай.иа» Моторошні будні Харківської інфекціонки показали на всю Україну: задихаються в коридорах

Також «Знай.иа " писав, що Харків'яни отримали гігантську цистерну кисню