Більшість коштів, які Національна служба здоров'я України спрямовувала на фінансування обласної "інфекційки", вистачало лише на оплату праці медиків.

Як пише "Суспільне", про це на брифінгу розповів директор Харківської обласної інфекційної лікарні Павло Нартов.

"Всі співробітники, у нас їх більше 300, залучені до лікування хворих коронавірусом. Тому той пакет, який у нас був розрахований на оплату і на медикаменти, на першому етапі йшов на оплату праці",- сказав Нартов.

Він додав, що тепер медзаклад отримав понад 10 млн грн від НСЗУ, які в наступні місяці витратять на закупівлю медикаментів.

"У нас більше 10 млн грн, на які ми можемо в листопаді і грудні купити лікарські засоби в достатній кількості. І, я думаю, в наступному місяці у нас не буде питань з безкоштовним лікуванням хворих COVID"— - заявив директор лікарні.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

За словами Нортова, значну кількість коштів лікарня витрачає на забезпечення киснем. У жовтні на кисень лікарня планує витратити близько мільйона гривень.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У чернівецьких лікарнях бракує кисню, ситуація критична: "дихають по черзі"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Харковом медики залишили пацієнтів з пневмонією на вулиці: "навіть двері не відкрили"

Також «Знай.иа " писав, що Під Харковом хворих коронавірусом лікують у темних коридорах: "коли ставлять крапельницю, підсвічуємо телефонами"