Жителі Харкова заборгували комунальним службам близько 3 мільярдів гривень за опалення. Детальніше про це розповів директор КП ХТМ Сергій Андрєєв, передає "Суспільне".

Читайте Знай в Google News!

За словами директора підприємства, гроші за опалювальний сезон 2020-21 ХТМ почне отримувати аж у грудні місяці. Навіть не дивлячись на заборгованість харків'ян у розмірі 2,9 мільярдів гривень, підприємство планує розпочати опалювальний сезон у строк.

Крім цього, на підприємстві також є заборгованість перед співробітниками.

"Режим роботи підприємства – сезонний. У нас основні доходи йдуть в зимовий період, а в літній період у нас тільки подача гарячої води. І в літній період, це історично склалося, у нас виникають заборгованості по заробітній платі", - сказав Андрєєв.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Директор пов'язує наявність боргів з постановою Кабінету Міністрів, яке зобов'язує підприємства спочатку розраховуватися за газ.

"На сьогодні, підкреслю, це жовтень місяць, у нас є заборгованість по заробітній платі в розмірі одного місяця. За рахунок дії постанови в літній період ми розрахувалися з НАК Нафтогаз на 400% в середньому. Це наша частина, яка повинна піти на виплату зарплати, вона перекочувала на виплати за газ", - сказав Андрєєв.

Директор заявив, що розрахуватися зі співробітниками ХТМ планує протягом жовтня-листопада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що харьковчане протестують проти забруднення повітря.

Як повідомляв портал Знай.иа, у Харківській області спалахнуло дві пожежі, причиною яких стало полум'я, що перекинулося з території Російської Федерації.

Також Знай.иа писав, що в Україні подорожчає хліб.