У січні 2020 року жителі Харкова і області заплатили за комунальні послуги 1 млрд 636,2 млн грн., що становить 78,3% загальної суми нарахувань. Про це повідомили в облуправлінні статистики.

«На 1 лютого 2020 року заборгованість мешканців регіону по оплаті за газ склала 2 млрд 854,8 млн грн., опалення і гарячу воду - 3 млрд 580,2 млн грн., за холодну воду та каналізацію - 503 млн грн., за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій – 387,5 млн грн., вивіз сміття – 140,7 млн грн., електроенергію – 550,2 млн грн.», -повідомили в облстаті.

До того ж, за січень 2020 року заборгованість за послуги ЖКГ збільшилася на 398,1 млн гривень.

«Борг за газ став більше на 147,3 млн гривень, за опалення і гарячу воду - на 277,5 млн гривень, вивезення сміття - 7,3 млн гривень, а от за холодну воду і водовідведення навпаки зменшився на 1,5 млн гривень, за квартплату – на 17,8 млн гривень, електрика – 14,7 млн гривень», - повідомили в ГУ статистики у Харківській області.

рахунки за ЖКГ, скріншот з відео
рахунки за ЖКГ, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

До того ж, Харківська область перебуває в антирейтингу за розміром боргу по оплаті за житлово-комунальні послуги в 2019 році зайняла друге місце. Згідно з даними Держстату, на Харківщині заборгованість на 1 січня 2020 року склала 7,1 млрд гривень. Більше боргу за ЖКГ накопичили лише жителі Дніпропетровської області, їх обов'язок - 7,7 млрд гривень.

З початку цього року мешканці Харкова та області (як і всі українці) почали отримувати не одну, а відразу дві квитанції для оплати послуги газопостачання: одину за газ, другу - за послугу по його доставці.

При цьому в уряді заговорили про те, що другу квитанцію за газ можуть і прибрати, але платити за транспортування блакитного палива все одно доведеться.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Борги за комуналку ростуть з шаленою швидкістю: коли українцям чекати зниження тарифів

Як повідомляє портал «Знай.ua» Комунальні тарифи в 2020: як зміниться вартість світла, води та опалення в Україні

Також «Знай.ua» писав, що Харків взяв "золото" рейтингу, яким не варто пишатись