Представники громадської організації "Світанок" вимагають перейменувати станцію харківського метро "Завод імені Малишева".

За даними громадських діячів, Інстиут Національної Пам'яті направив відповідний лист до Харківського метрополітену.

Як повідомляє організація, відповідно до роз'ясненнями Українського інституту національної пам'яті станцію має бути перейменовано, оскільки В'ячеслав Малишев був членом ЦК КПРС у 1939 -1957 роках. Інститут нацпам'яті дав запит в метрополітен з вимогою декомунізувати цю станцію, однак відповідь не отримав.

Ми теж звернемося до КП "Харківський метрополітен" та міської ради, а в разі відмови - будемо судитися”, - пишуть активісти.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 12 серпня, була остаточно перейменована станція Холодногірсько-заводської лінії метрополітену "Московський проспект". Тепер вона носить назву найбільшого машинобудівного заводу Харкова - "Турбоатом".

Рішення про перейменування "Московського проспекту" було прийнято ще в жовтні 2019 року. На даний момент всі вивіски на вході в метро та інших інформаційних плакатах були змінені.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові зникне популярна станція метро: городяни запропонували Кернесу розумну альтернативу

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес з Ярославським готують "переворот" у Харкові: "буде Кремнієва долина"

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові озвірілий коп збив з ніг розгубленого чоловіка: "Руки геть!"