Мер Харкова Геннадій Кернес не з'являвся на людях вже близько трьох тижнів. Востаннє його бачили на День міста, 23 серпня.

За інформацією джерел у медичній сфері міста та правоохоронних органах, мер перебуває у лікарні №17, повідомляє "Суспільне". З якої причини Кернес там - невідомо.

Чому мер Харкова так довго не з'являється на публіці, чи пов'язано це з хворобою або госпіталізацією, журналісти намагалися дізнатися у директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка. Протягом двох днів, з 10 вересня, він не відповідав на дзвінки.

Кернес, фото: соцмережі
Кернес, фото: соцмережі

На запитання в месенджері 11 вересня, чи виконує зараз Кернес обов'язки міського голови або перебуває на лікарняному, прес-секретар не відповів, і замість цього надіслав цитати із законів — про те, що дані про стан людини є інформацією з обмеженим доступом, А медична таємниця включає в себе факт звернення за допомогою, діагноз тощо. Після цього Сидоренко додав, що перебуває у відпустці.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Спікер Кернеса Тетяна Грузинська 11 вересня по телефону пообіцяла спробувати дізнатися, чи на лікарняному мер, але надалі на дзвінки більше не відповідала, пізніше повідомивши, що перебуває у відпустці і не може давати коментарів.

На телефонні дзвінки журналістів сам Кернес не відповів. У приймальні Харківського міського голови повідомили, що записатися на особистий прийом до мера зараз не можна через карантин.

Одне з джерел в медичній сфері також повідомило ЗМІ, що в 17-й міській лікарні, визначеній однією з опорних для пацієнтів з COVID-19, на початку вересня готували "палату з особливими умовами" через можливу госпіталізацію Кернеса. Щоб підтвердити це, журналісти звернулося до директора Департаменту охорони здоров'я міськради Юрія Сороколата.

"У вас є конкретна доказова база?.. Кожна людина має право хворіти, і ми не можемо розкривати, може, людина не хоче, щоб про нього говорили, а ми починаємо якісь чутки, все інше. Я відповідальна особа... Ми без згоди того чи іншого пацієнта цього робити не будемо, не маємо права"— сказав Сороколат після передачі апарату ШВЛ від благодійників на території 17 лікарні.

фото: "Суспільне"
фото: "Суспільне"

Сороколат також заперечує наявність "особливої палати" в 17-й лікарні.

"У різних палатах-різні умови. Ми ж робили все наспіх. Були хороші палати, ми їх так і залишили, не руйнували. Які були палати, поліпшили їх. Але слово "VIP" тут мало застосовне і його не правильно використовувати"— заявив Сороколат.

"Може, у людей є фотографія, де вони з ним у VIP-палаті?" - перепитав при розмові Керівник 17-ї лікарні Дмитро Черепов, який теж заперечував створення в медзакладі особливих умов.

Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" — такі ж цифри присутні на номерах кількох авто, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона і оточення.

фото: "Суспільне"
фото: "Суспільне"

Журналісти звернулося до Черепова повторно 12 вересня. На прохання підтвердити або спростувати інформацію, що Геннадій Кернес госпіталізований в 17 міську лікарню, він відповів:

"Всі пояснення щодо публічних осіб такого рівня вам компетентно нададуть у прес-службі міської ради, а саме Юрій Сергійович Сидоренко. Я лікар і виконую свої обов'язки, допомагаю людям".

За регламентом Харківської міськради, у разі неможливості виконання мером своїх повноважень їх виконує секретар міськради. Перший заступник мера Ігор Терехов та секретар міської ради Олександр Новак відповідати на запитання відмовилися, переадресували їх у прес-службу. Журналісти направили до Харківської міської ради офіційний запит.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Кернес пообіцяв харків'янам " рай "у під'їздах перед виборами:" Побілимо, пофарбував"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Кернес пішов у всі тяжкі після старту передвиборної кампанії-еко-сумки і блокноти були розминкою

Також «Знай.иа " писав, що Кернес з Ярославським готують "переворот" у Харкові: "буде Кремнієва долина"