У Харкові останнім часом більшість пацієнтів з коронавірусом лікуються вдома. Лікарні практично заповнені і хворих доводиться лікувати в інших відділеннях.

За інформацією "Суспільного", в обласній інфекційній лікарні у вівторок, 25 серпня, перебувало 229 пацієнтів, при тому що в ній всього 240 ліжок, повідомляють"Факти".

За інформацією ХОДА, до 150 місць виділили в дитячій інфекціонці. Реанімація заповнена.

"12 місць в реанімації зайнято, але 17 осіб підключені до ШВЛ. У зв'язку з тим, що в реанімації місць мало, то пацієнти підключаються до ШВЛ у відділеннях. Там тимчасово обладнані реанімаційні палати"— - поінформувала заступник директора лікарні Валентина Маслова.

При цьому в диспансері радіаційного захисту, за словами директора медустанови Ірини Пирогової, з 110 місць, призначених для COVID-хворих, зайняті вже 76.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Лікарня, скріншот: YouTube
Лікарня, скріншот: YouTube

Нагадаємо, харків'янам, які підозрюють у себе коронавірус, потрібно діяти за алгоритмом: викликати "швидку" або зв'язатися з лікарем, з яким підписана декларація. Якщо декларації немає - телефонуйте 103 або на гарячу лінію МОЗ.

З питань, пов'язаних з коронавірусом, можна звертатися на гарячі лінії МОЗ та міста за телефонами:

  • гаряча лінія по коронавірусу для Харківської області- — 057) 712-45-00;
  • лінія Міністерства охорони здоров'я України по COVID-19 — 0800 505 201;
  • Центр громадського здоров'я — автовідповідач з порадами) - 0800 505 840;
  • Урядова лінія-1545;
  • волонтерська "гаряча лінія" - 0-800-31-80-31.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше На Харківщині швидкі оснастили новенькими апаратами ШВЛ - у вірусу немає шансів

Як повідомляє портал «Знай.иа» Медики інфекціонки розкрили харків'янам очі на правду про вірус: "ні ліжок, ні апаратів!"

Також «Знай.иа " писав, що У Харкові хворих з китайським вірусом звозять в дитячу інфекціонку-ліжок не вистачає