Будівництво нової скандальної дороги в Харкові, яка з'єднає вул. Шевченка та пр. Ювілейний, виконується згідно всіх норм закону.

Про це сьогодні, 21 липня повідомив заступник харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, роботи ведуться на міській землі.

До початку будівництва були зібрані всі необхідні документи, тому з тими, хто заважає будівництву, повинні розібратися поліцейські, повідомили в мерії.

"Заява в Національну поліцію замовником направлена. За незаконним забудовам відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Нацполіція і прокуратура займаються цим питанням. Нехай вони роблять висновок. У нас було досить багато судів, і ми їх один за одним виграємо. Харківська міська рада в даних ЄРДР визнано потерпілою стороною, а ніяк не винною. Кожен раз, коли ми зустрічаємося з правоохоронними органами, вони кажуть, що ми праві", - заявив Водовозов.

Також заступник мера повідомив, що протестувальники заважають не тільки будівництву нової дороги, але і заміні мереж на ринку "Барабашово".

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Ми не можемо зайти на ринок і щось зробити. Ми бачили, коли пройшов дощ, ринок затопило. Хто винен? Міська влада? У нас немає можливості навіть роботи там робити. Безліч торгових точок розташовані на міських мережах, що категорично заборонено. Мало того, що вони заважали будівництву дороги, у нас йде перекладання мереж в цій зоні, і вони намагалися перешкодити і цій роботі. Хочу нагадати, що 15 жовтня - не за горами, і можуть постраждати десятки тисяч людей, якщо нам не будуть давати працювати", - повідомив Євген Водовозов.

Будівництво дороги ведеться на землях, де, згідно з Генеральним планом міста Харків, ця магістраль була передбачена ще в роки СРСР. Раніше її не будували, бо не було таких фінансів і такого величезного автомобільного трафіку.

Водовозов також повідомив, що будівництво буде вестися в кілька етапів до 2021 року – спочатку в районі ст. м. "Київська", потім буде побудований міст через річку Харків, потім – естакади, і вже остання ділянка торкнеться пр. Ювілейного, тобто території ринку "Барабашово".

"Барабашово", скріншот з відео
"Барабашово", скріншот з відео

До того ж, підприємців ніхто не позбавляє роботи. З ними паралельно ведуться переговори. Виділено майданчик, де за кошти міського бюджету побудують нові торгові місця, ціна на які буде значно нижче, ніж на приватному ринку. Так само, там будуть створені всі необхідні умови - торговий майданчик буде побудовано з урахуванням усіх санітарних норм: з водопостачанням, водовідведенням, зливовою каналізацією.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дружки Кернеса знесли намет бунтівних бізнесменів Барабашово, назріває "війна"

Як повідомляє портал «Знай.ua» Кернес "встав в позу" на Барабашово, бізнесмени не здаються: "Незаконно!"

Також «Знай.ua» писав, що Харків'яни "лягли" під бульдозери на Барабашово, назріває Майдан: "Кернес, не забирай майбутнє"