У Харківській області викрили злочинну діяльність співробітника Патрульної поліції, якого звинуватили у здирництві, одержанні неправомірної вигоди і шахрайстві. Детальніше про подію розповідає прес-служба Державного бюро розслідувань.

Повідомляється, що почалося все ще в 2019 році – співробітник поліції зупинив автомобіль, водій якого був з ознаками алкогольного сп'яніння. Даний факт підтвердив алкотестер "Драгер". Правоохоронець повідомив порушнику, що його транспортний засіб буде заарештовано, проте запропонував "вирішити питання" за 5 тисяч гривень.

Пізніше, розбиратися в ситуації приїхала мати правопорушника. Вона заплатила патрульному 200 доларів, щоб автомобіль не конфіскували, однак поліцейський все ж склав адмінпротокол за водіння у п'яному вигляді і виніс постанову про накладення стягнення.

На Харківщині затримали патрульного, який виманив у жінки мільйон / фото: ДБР

Але й на цьому все не закінчилося. Пізніше, правоохоронець навідався до матері водія додому і запропонував угоду – вона дає 400 доларів за те, щоб протокол не пішов до суду. Ще за 300 доларів він міг залишити водійські права у її сина.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Через кілька днів він знову навідався до жінки, тільки вже з пропозицією про ведення спільного бізнесу. Він розповів, що орендував автозаправку і порадив їй вкласти гроші в її розвиток. Мати погодилася, але через шахрайські маніпуляції поліцейського, йому вдалося заволодіти 1,2 мільйонами гривень.

Щоб віддати патрульному всю суму, їй довелося продавати ювелірні прикраси, брати кредити в банках і позичати кошти у знайомих.

Копа-шахрая вдалося зловити. Його звинувачують в отриманні службовою особою неправомірної вигоди, здирництві та шахрайстві. Якщо суд визнає його провину, то його можуть позбавити волі терміном від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у Харківській області чоловік увірвався на транспорті в супермаркет.

Як повідомляв портал Знай.иа у Харкові жінка стала жертвою розбійного нападу у ліфті.

Також Знай.иа писав, що у Харкові п'яний водій збив дитину, після чого почав кидатися на перехожих з мачете.