Ініціативна група бізнесменів ТЦ "Барабашово" запалила вогонь у бочках на території ринку, заявляючи тим самим про свою готовність скликати безстроковий Підприємницький майдан через заяву влади Харкова про старт будівництва скандальної дороги через територію ринку.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив прессекретар ринку "Барабашово" Сергій Зайцев.

"Зараз на ринку, на майданчику, який серед підприємців називають "Рубіж-1", де минулого року були вперше встановлені металеві "їжаки" для заборони проїзду бульдозерів мерії, які планували розпочати демонтаж торгових місць, запалили вогонь у бочках. Цей вогонь символізує готовність торговців до скликання першого безтрокового Підприємницького майдану, бо міська влада не реагує на протести щодо будівництва дороги", -повідомив Сергій Зайцев.

За словами прессекретаря, вже отримано інформацію від представників бізнесу інших міст України: підприємці Києва, Одеси, Вінниці, Хмельницького, Дніпра, які виявили бажання підтримати "харківський" майдан.

"Протягом часу на території торгового центру тривають провокації: зафіксовано спроби підпалів торгових об'єктів, міські комунальні служби відключають від водопостачання окремі торгові майданчики, і воду зараз привозять сюди у цистернах. Але правоохоронці не реагують на ці утиски прав підприємців", - додав Зайцев.

Зіткнення на Барабашово, скріншот з відео
Зіткнення на Барабашово, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На сьогоднішній день три десятки представників 9 профспілкових та громадських організацій ринку, які об'єднують понад 90% всіх підприємців ТЦ "Барабашово", а це близко 9 тисяч людей, зустрінуться у Києві з народними депутатами Верховної Ради та генпрокурором України для вирішення проблем на ТЦ Барабашово: "Можливо, сам факт звернення до центральної влади допоможе вирішити це питання без майдану, мирно, в правовому полі".

"Майдани – останній аргумент людей. Підприємці хочуть вирішувати питання мирно, в правовому полі. Дуже погано, що в цьому наші погляди розходяться з думкою місцевих чиновників. Сподіваємося, у депутатів Верховної Ради України, у Генпрокуратурі та у президента немає тих особистісних амбіцій і бажання "помножити на нуль", яке демонструє сьогодні Харківська міська рада. Ми продемонстрували готовність у будь-який момент почати повномасштабний підприємницький Майдан. Дуже хотілося, щоб сьогоднішні вогні залишилися символічними", - прокоментували ситуацію в Асоціації Підприємців ТЦ "Барабашово".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харьковчане пришли под окна к Кернесу из-за скандального строительства, нервы на пределе - "Наши дети хотят есть!"

Як повідомляє портал «Знай.uа» В Харькове бизнесмены протестуют против сноса "Барабашово", но Кернеса уже не остановить

Також «Знай.uа» писав, що В Харькове разъярённые бизнесмены "Барабашово" поставили Кернесу жесткий ультиматум - "Мы тебе не кнопка"