Вранці, 18 травня, у Харкові, у першій підстанції швидкої допомоги, медики вийшли на акцію протесту. Про це розповіли у видавництві "Страна".

Повідомляється, що медики не задоволені відсутністю засобів захисту для роботи з хворими коронавірусом і вимагають забезпечити їх усім необхідним. Крім того, протестувальники скаржаться на реакцію керівництва, яке заборонило їм відлучатися на обід з робочого місця на протязі всього дня під час 12-годинного чергування.

Також, деякі медики вирішили поговорити з журналістами. Вони повідомили, що не дивлячись на обіцянки влади підняти оклади медпрацівникам, їх заробітна плата не стала більше, ніж була до введення карантину. Деякі і зовсім заявили, що суми їх зарплат стали менше, ніж раніше.

Протест чи фікція???

На першій підстанції екстренної невідкладної допомоги Харкова відбулась зустріч колективу та представників преси. Раніше у ЗМІ з'явилося повідомлення про начебто страйк співробітників цієї підстанції, яке, втім, пізніше виявилося фейком. Що відбувалося на першій підстанції? Ми намагалися в цьому розібратися...

Geplaatst door DARKHUNTER op Zondag 17 mei 2020

Популярні новини зараз
Нові правила мобілізації: кому треба готуватися до ВЛК Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Варто підкреслити, що ця акція протесту була анонсована заздалегідь. Але в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф спростували інформацію про страйк на 18 травня. На офіційній сторінці в соцмережі Facebook у неділю 17 травня, медики опублікували відео, в якому заявили, що не планують ніяких страйків.

"Ми, представники екстреної медицини та медицини катастроф харківської обласної ради, звертаємося до громадян і пояснюємо, що ніяких страйків не плануємо і будемо працювати в звичайному режимі", - сказано у зверненні.

Офіційна заява колективу КНП ХОР "ЦЕМД та МК" з приводу дезінформації у ЗМІ що до так званого "страйку"

Жодного страйку який нібито планувався на ранок 18 травня не відбудеться. Будь які повідомлення в ЗМІ щодо акції протесту колективу Екстрений невідкладної медичної допомоги не відповідають дійсності. Також просимо правоохоронні органи звернути увагу на подібні заяви з боку начебто активістів.

Geplaatst door КНП ХОР "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" op Zondag 17 mei 2020

Нагадаємо, раніше у Харкові неадекват напав на працівників швидкої допомоги.

Як повідомляв портал "Знай.иа" сімейство з Харкова своїми силами виготовило захисні костюми для медиків.

Також Знай.иа" писав, що лікар з Харкова підчепив вірус і розповів, з якими труднощами зіткнулися медпрацівники під час пандемії.