Минулого року в Харківському зоопарку стртувала традиція, коли передбачення на рік робить тварина-символ року. У 2019 році такими були віщунами кабанчики, а естафету на 2020 рік перехопив щур.

Щур Аліса, фото Харківського зоопарку

Для чарівного щура по кличці Анфіса працівниками зоопарку був підготовлений лабіринт побажань, у кожного виходу – східна мудрість.

"Потрапивши в нього, Анфіса ні хвилини не сумнівалася і миттєво зробила свій вибір. Прогноз-побажання на 2020 рік: "Мрійте масштабно, але прямо зараз зробіть маленький крок до мрії!", - розповідають співробітники зоопарку.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Алісі точно можна вірити. Зрештою, не просто так щурів вважають дуже розумними і спритними тваринами з товариським характером і неймовірною життєстійкістю. Вчені часто порівнюють щура з людиною, адже вони дуже схожі за складом крові, структурі тканин, фізіологічними реакціями у відповідь на різноманітні впливи. Щури навіть вміють сміятися. У щурів добре розвинені слух і нюх, але зір їх теж не підводить. А хитрість дозволяє уникати різних небезпек. Крім того, щури можуть розвивати швидкість до 10 км/год, стрибати вгору до 80 см, вони майстерно плавають і пірнають, лазять по канатах, трубах, деревах" , — доповнили зоологи.

Нагадаємо, у вівторок, 22 січня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов Харківської міськради і зобов'язав Кабмін затвердити Єдиний реєстр пам'яток Другої світової війни 1939-1945 років. У Кабінету міністрів є місяць, щоб подати апеляцію.

Як повідомляв Знай.uа , один з Харківських муралов внесли у Книгу рекордів України, як найбільший в нашій країні.

Також Знай.uа писав про те, що в Одесі вандали зіпсували один з місцевих муралов і замалювали одного з головних героїв серіалу "Ліквідація".