Стало відомо, в яких умовах буде відбувати свій термін винуватиця страшної аварії у Харкові Олена Зайцева.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

У Південно-Східному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції, в Покровському виправному центрі №79, де відбуває термін Зайцева, існує можливість покинути центр з дозволу адміністрації не частіше одного разу на місяць.

Також головний спеціаліст Управління по зв'язкам зі ЗМІ та громадськістю Ганна Трушова додала, що на території центру створені досить комфортні умови, а засуджені можуть залишати його межі.

"Засудженим, які відбувають покарання у виправних центрах, дозволено короткочасні виїзди за межі виправного центру за спеціальним дозволом адміністрації. Це можуть бути короткочасні виїзди на строк до семи днів без урахування часу на дорогу з-за якихось життєвих обставин", – повідомили в управлінні.

зокрема, до причин від'їзду відносяться: смерть родичів, лікування або складання іспитів у навчальному закладі. Також за хорошу поведінку ув'язнені можуть виїхати до близьких родичів за межі виправного центру на святкові, неробочі, вихідні дні, але не більше одного разу на місяць".

До того ж, на сайті Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань зазначається, що даний центр відноситься до установ відкритого типу для тримання жінок, засуджених до обмеження волі" з мінімальним рівнем безпеки, полегшеними умовами для вперше засуджених за злочини, вчинені з необережності, або за умисні невеликої та середньої тяжкості.

Судячи по знімках, опублікованих на сайті установи, умови у виправному центрі навіть краще, ніж у багатьох студентських гуртожитках.

В ув'язнених є можливість займатися в спортивній секції і майстерні, а двічі на тиждень "жителі" центру виїжджають в поліклініку, або ж відвідують фахівців в інший час.

Нагадаємо, що у справі Зайцевої намітився несподіваний поворот.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зайцеву відправили в колонію під Дніпром.

Також портал Знай.ua писав, що засуджену мажорку погнали по етапу.