Молодшій медичній сестрі Лозівської поліклініки Нінель Рябініній виповнилося 65 за два тижні до смерті.

Медсестра заразилася коронавірусом в кінці жовтня, коли клієнтів у рентген-кабінету збільшилася вдвічі, пише "Суспільне".

У рентген-кабінеті працює четверо: лікар, рентген-лаборант і дві молодші медсестри. Основні завдання медсестер - проявити знімок і віддати пацієнтові.

Захисні костюми в рентген-кабінеті зберігаються в шафі. Медики надягають їх під час спалахів або коли знають, що на обстеження прийде пацієнт з коронавірусом.

"Зараз якось на спад пішло, а тоді людей було 90 в день точно. Зуби, руки, але легень більше всіх було — дуже хворіли", — згадує медсестра Надія Завізіон.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Медсестра Надія Завізіон працювала з Нінель з 90-х. Жінки подружилися, разом відзначали свята, ходили після роботи за продуктами і працювали на городі.

"45 років вона тут відпрацювала. Нікуди не переходила. А я в 1994 році прийшла і разом працювали. Подруга - найкраща і найкраща була. Дуже, звичайно, складно мені було, коли мені сказали, що її немає",- розповідає Надія.

Спочатку хвороба Нінель здавалася легким нездужанням з температурою.

Як розповів син медсестри Станіслав, що коли мати лежала в лікарні, то відчувала себе нормально

"6 листопада у неї був день народження, вона все додому збиралася. Казала:"Хочу додому, чого ж мене тут тримають". 12 листопада їй стало гірше... Мати трохи злякалася, приховувала",- каже Станіслав.

Але потім сталося ускладнення. Нінель перевели в реанімацію і під'єднали до ШВЛ.

"Кілька днів вона лежала під ШВЛ, потім її зняли з інтубації, вона була в свідомості, все було нормально. З 18 на 19 число їй стало гірше, 19 числа я в останній раз був в реанімації, вона вже була без свідомості. Тоді все і сталося",- згадує син.

Ховали жінку в закритій труні. Через карантин на кладовищі було всього 19 осіб - близькі та колеги.

Кожен день на кладовищі приходить чоловік Нінель. Геннадій Рябінін називає це "постійним побаченням".

"Клопітка робота, подобалося їй...,- каже Геннадій і плаче. -Я їй давно говорив: звільнятися треба - здоров'я. На роботі веселіше, не знаю. Як гарна погода, так і негода, я сюди їду. Я з нею тут розмовляю на всі теми. Вона мене нехай чує, нехай не чує, не знаю. Я її дуже любив і люблю".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Жахи харківської лікарні показали зсередини, страшно дивитися: крижана вода і цвіль на матрацах

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харківський лікар помер від наслідків коронавірусу: врятував сотні життів, а себе не зміг

Також «Знай.иа " писав, що Харківський медик показав жахи переповнених лікарень: "діти на апаратах, кисню в обріз"