У Харкові на 82 році життя помер вчений, доктор фізико-математичних наук, професор кафедри біомедичної інженерії Харківського національного університету радіоелектроніки, академік Академії наук прикладної радіоелектроніки Анатолій Бих.

Про це повідомили у пресслужбі ХНУРЕ.

Викладати Бих почав в 1966 році. Він читав кілька курсів, а також розробив і впровадив нові: оптоелектроніка, фізичні основи функціональної електроніки. Брав активну участь у створенні першої в Україні спеціальності - електронна медична апаратура.

З 1996 по 2017 рік був завідувачем кафедри першої в Україні спеціальності "Біомедична інженерія".

Анатолій Бих був засновником наукового напрямку в області рідкофазної електроніки-оптохемотроніки. Його наукова школа з дослідження нового фізичного явища-електрохемілюмінесценції (ЕХЛ) була заснована в 1968 р. Під керівництвом вченого розроблені теоретичні основи ЕХЛ, методи перетворення, зберігання, переробки та передачі інформації, а також ЕХЛ-аналізатори рідин і твердих електропровідних тіл.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Починаючи з 2002 року керував міжнародною конференцією "Проблеми біомедінженерії. Наука і технології " в рамках Міжнародного радіоелектронного форуму.

Анатолій Бих - автор понад 320 наукових і науково-методичних робіт, 9 навчальних посібників у галузі електротехніки та електроніки та 6 монографій.

Анатолій Іванович мав безліч нагород, серед них - почесні знаки МОН України" Відмінник освіти України " та "за наукові досягнення", дипломи" переможець конкурсу ХНУРЕ — найкращий за професією", Почесні грамоти Верховної Ради України, МОН України, а також НАМН України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше У Харкові померла легендарна колега Менделєєва: її поважало все місто

Як повідомляє портал «Знай.иа» У Харкові помер легендарний вчений: його називали другим Ейнштейном

Також «Знай.иа " писав, що У Львові помер професор, який розробив вакцину від туберкульозу