Цієї суботи, 13 березня, вийде нова серія "Світу навиворіт. Пакистан", де Дмитро Комаров відвідає місця, які прославилися своїми "золотими ріками".

Про це передає ТСН.

У новій серії тревел-шоу покажуть місця Пакистану, які називають "золотою землею". Ще в давнину торговці, які проходили тут по Шовковому шляху, говорили, що золото буквально лежить на берегах річок. Сьогодні цю особливу цінність регіону використовую групи кочівників, які вже багато поколінь живуть за рахунок видобутку золота.

Дмитро Комаров приєднається до групи золотошукачів, щоб визначити, скільки золота можна знайти в гірських річках.

Пакистанські золотошукачі - це невелика група кочівників, в передгір'ї Кашміру пересуваються від одного родовища до іншого. Все їхнє життя обертається тільки навколо цього дорогоцінного металу.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Комаров на один день стане повноцінним членом команди золотошукачів і покаже, де і як видобувають золото в світі стародавніми методами, вручну і без допомоги техніки.

Дмитро Комаров, фото: прес-служба 1+1
Дмитро Комаров, фото: прес-служба 1+1

"Робота дійсно важка. Уявіть, у вас немає будинку, ви живете в наметах, миєте берег річки, заробляєте так гроші. А коли родовище бідніє-просто шукаєте іншу точку, переміщаєте наметове містечко далі за течією і продовжуєте промивати пісок і камені кожен день, десятиліттями",- розповідає мандрівник.

Також золотошукачі допоможуть Дмитру знайти найсильнішого шамана, щоб запитати у нього про майбутнє.

Команда "Миру навиворіт" відправиться до нащадків справжніх королів, які ще близько 50-ти років тому направили на землях Хунзи. Вони стали багатіями завдяки золоту, яке видобувають у місцевих річках. Адже раніше золотошукачі платили данину королю. Дмитро Комаров особисто познайомиться з нащадком королівської сім'ї. Людиною, яка могла б зараз правити в цих місцях, якби не впала монархія.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дмитро Комаров показав, як підкорив серце красуні Кучеренко: "Без вас-ніяк і нікуди"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Дмитра Комарова з "Світу навиворіт" занесло в саме містичне місце на планеті: Кінг би зацінив

Також «Знай.иа " писав, що Комаров з "Світу навиворіт" осідлав гоночного Бика: небезпечно, але весело