ВО "Свобода" взялася оскаржувати в суді перейменування в Харкові проспекту Григоренка на проспект Жукова. Позов до суду подається вже втретє.

Позов був поданий 3 березня. Про це повідомив представник "Свободи" Дмитро Шевченко, передає "Суспільне".

У ВО "Свобода" переконані, що мерія Харкова знову порушила закон про декомунізацію.

"Ми вже виграли кілька судів з цього питання. Ми впевнені в перемозі і зараз. Наявність імені маршала Жукова в топоніміці Харкова є протизаконною, а з етичної точки зору - це зухвала образа пам'яті мільйонів українців, закатованих кривавим окупаційним комуністичним режимом"— заявив юрист "Свободи" Андрій Коломійцев.

До "Свободи" приєдналася і партія "Європейська Солідарність", яка також подала позов про оскарження.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, що раніше проспект Петра Григоренка до декомунізації називався на честь Маршала Жукова. Але з прийняттям закону, проспект перейменували на "Петра Григоренка". Зараз же депутати хочуть повернути все назад, як було раніше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Терехов наплював на благання харків'ян щодо смердючого "коксохіму": "труїтися далі?" Рік тому Харківська мерія обіцяла вирішити питання з "Коксохімом", де взяла на себе контроль по установці нового обладнання, яке відповідало б міжнародним стандартам.

Як повідомляє портал «Знай.иа» Голодні харків'яни вийшли на вулиці і перекрили все: "Три місяці не платять!" У Харкові працівники державного підприємства "Завод Електроважмаш" вийшли на акцію протесту і перекрили Московський проспект: вже три місяці люди не бачили зарплату.

Також «Знай.иа " писав, що Харківські депутати повстали проти Жукова, якого обожнював Кернес. У Харкові тривають " бої " за перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.