У Краснограді під Харковом батьки дошкільнят і школярів почали скаржитися на погане харчування своїх чад у навчальних закладах.

За словами батьків, погано годувати дітей стали на початку цього року. Були запаси круп і овочів, але і вони закінчилися. А риба і м'ясо в меню могли з'явитися раз на тиждень, передає портал 057.

Починаючи з 5 лютого батьки, порушуючи санепідемнорми, стали купувати хліб для дитсадка за свій рахунок - це єдине, що дозволили купити батькам.

"На питання, чому немає продуктів, нам відповідали - не провели тендерні закупівлі. Процедуру неможливо провести через реформування Красноградського району в ОТГ - наприкінці минулого року об'єдналися Зачепилівка та Красноград як територіальна громада"– - розповіла одна з мам.

фото: Артур Товмасян / Фейсбук
фото: Артур Товмасян / Фейсбук

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

З 15 лютого батьки почали активно писати в соціальних мережах про те, що відбувається і звертатися в місцеву газету і до місцевої влади.

Дитсадок та школа знаходяться на балансі Красноградської ОТГ. У день за харчування дітей батьки доплачують 22 гривні, за місяць виходить близько 500 гривень за дитину.

Після зимових канікул до НВК № 3 їдальню навіть не відкривали. А в дитсадку №5 і №17 батькам не говорили, чим годують їх чад. У дитсадку №18 батьків просили не приводити дітей або забирати раніше, оскільки малюків нічим годувати.

джерело: 057.ua
джерело: 057.ua

Завдяки розголосу, з 22 лютого ситуація з харчуванням дітей стала поліпшуватися.

Фінанси на продукти виділили поза тендером, а також перерахували оплату за харчування в січні і замість 22 гривень стало 15 гривень.

фото: Артур Товмасян / Фейсбук
фото: Артур Товмасян / Фейсбук

Як пояснили ситуацію в Красноградській райраді, тендерні закупівлі на продукти харчування на цей рік повинні були провести в кінці минулого. Через зміну засновника освітніх закладів та ліквідацію відділу освіти райдержадміністрації останній вже юридично не міг проводити тендери, а орган управління освітою в міськраді Краснограда ще не пройшов державну реєстрацію.

Через службову недбалість інформацію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Першотравнева місцева прокуратура вже проводить перевірку з приводу відсутності продуктів у дитячих садках і школах Красноградського району.

Як пообіцяв батькам голова облради Артур Товмасян пообіцяв батькам вирішити тендерні процедури до 5 березня. Батьки в свою чергу переживають, щоб вистачило запасів продуктів на цей період.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше В українській школі гримить скандал через побори: "обізвали нас жебраками свинями!"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Під Харковом дошкільнят "напихають" однією кашею і пюре, батьки б'ють на сполох: "навіть хліба не дають"

Також «Знай.иа " писав, що Мама поскаржилася на безглузді заборони в школі, батьки навіть перевірити не можуть: "знаючи всі інтриги…"