Під Харковом у Дергачівському ліцеї масовий спалах харчового отруєння серед учнів. З кишковою інфекцією вже злягли 40 дітей і одна вчителька. Тобто загальна кількість хворих зросла до 41 людини.

Як повідомили в пресслужбі Харківської ОДА, то всі хто отруївся – учні молодших класів.

Фахівці пов'язують масове отруєння з прийомом їжі в їдальні навчального закладу.

За інформацією поліції, 17 листопада після відвідин ліцею 28 учням 1-го і 2-го класів стало погано. Вдома у них підвищилася температура і почалася блювота. Батьки масово звернулися за допомогою до сімейних лікарів.

18 листопада працівники санітарно-епідеміологічної станції закрили шкільну їдальню, після там провели дезінфекцію. Також відібрали зразки їжі, зробили змиви з поверхонь.

Популярні новини зараз
Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

За інформацією директора ліцею, учні 1-4 класів до 23 листопада перебуватимуть вдома під наглядом сімейних лікарів.

"Всі, хто захворів, вдома. Практично всі - молодша школа. Всі молодші класи закрили до понеділка, поки з'ясовують причини. Наразі висновків перевірки немає. Підозрюють, що це ротавірусна інфекція"— - розповіли в пресслужбі ХОДА.

Причина отруєння буде встановлена через 5-7 днів, повідомили в лабцентрі.

За фактом отруєння учнів Дергачівського ліцею №3 правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Слідчі кваліфікували подію в навчальному закладі, як порушення санітарних правил і норм. При цьому, зазначили правоохоронці, звернень до них щодо госпіталізації дітей до лікарні не надходило.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Хмельничани масово знаходять отруту в лісах, але продовжують об'їдатися

Як повідомляє портал «Знай.иа» На Прикарпатті сосиски з душком поклали під крапельниці сотні людей- " пообідали в їдальні"

Також «Знай.иа " писав, що Під Дніпром кафе подарувало школярам на випускний харчове отруєння-сальмонела в тарілці