Депутати Харківської міськради завершили повноваження покійного мера Геннадія Кернеса. Це сталося через два місяці з дня його смерті.

Питання розглядали без обговорення. Проект підтримали 83 обранці. Копію цього рішення секретар міськради Ігор Терехов тепер має направити до Верховної Ради.

Раніше Комітет Верховної Ради звернувся до секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова з проханням надати рішення міської ради, яким депутати візьмуть до відома факт смерті градоначальника. Без цього документа народні обранці не змогли призначити дату позачергових виборів мера.

Геннадій Кернес був головою Харкова з 2010 року.

Ігор Терехов і Геннадій Кернес, фото: Facebook
Ігор Терехов і Геннадій Кернес, фото: Facebook

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Нагадаємо, депутати Харківської міськради визначилися, яким чином увічнять пам'ять покійного мера Геннадія Кернеса. На фасаді будівлі міськради планують встановити меморіальну дошку покійному меру.

Таке рішення було прийнято 23 лютого під час засідання міської комісії з питань топоніміки та охорони історико-культурного середовища, яке провів перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харківські депутати влаштували епічну бійку в масках: "Забирайся в свою розсію"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'яни згадуватимуть Кернеса в зоопарку

Також «Знай.иа " писав, що Терехов просидить у кріслі покійного Кернеса до осені