У готелі "Національ", де жив і працював покійний мер Харкова Геннадій Кернес, хотіли зробити кімнату-музей з кепками і окулярами міського голови. Однак цим планам не судилося збутися.

Ще до 31 січня в готелі можна було зняти номер. А, зараз всі 100 номерів пустують. Вдова Кернеса Оксана Гайсинська продає будівлю готелю "Національ", яка знаходиться на проспекті Науки, 21, передає KHARKIV Today.

На сайті готелю можна забронювати номери на дати, починаючи з лютого. Але сервіси онлайн-бронювання, такі як Booking і Agoda дають можливість зробити бронь на добу з 31 січня по 1 лютого.

На вхідних дверях "Націоналя" висять два оголошення:"Обмінник обслуговує по одній людині" і "Вхід з іншого боку, приносимо вибачення за незручності".

Через другі двері можна увійти в приміщення готелю, біля входу відвідувачів зустрічають два охоронці. Вони ствердно відповіли на питання про роботу "Націоналя" і попросили пройти до ресепшена. Хол готелю - порожній і з тьмяним освітленням. Також там стоїть стіл, накритий червоною тканиною, на ньому — чорно-білий знімок Геннадія Кернеса з чорною стрічкою і дві гвоздики.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

На ресепшені зустрічає привітна адміністратор у футболці з фотографією п'ятого мера Харкова. За її словами, у зв'язку з продажем готелю номери можна забронювати тільки до кінця січня: "Всі номери вільні, заселення можливо хоч зараз".

Номер в "Націоналі" можна зняти від 900 гривень за стандартний і до 2200 гривень за номер-люкс.

Раніше в готелі працював ресторан, де у великому залі могли розмістити 150 осіб.

Як розповів працівник "Націоналю", то ресторан закрили ще в грудні 2020 року, до похорону Геннадія Кернеса. Наприкінці року орендарів приміщень попередили про продаж готелю, і дали місяць на пошук нових приміщень.

Відомо, що після смерті мера, вдома Кернеса миттєво звільнила 60 осіб персоналу. А все через те, що готель був збитковим.

"Будівлю продадуть під знесення. Не знаю щодо фундаменту і планування, але готель будуть демонтувати. У планах було залишити "Національ", ходили чутки про казино, там хотіли зробити кімнату-музей з кепками і окулярами Геннадія Кернеса, але на жаль..."— - нарікає співрозмовник.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Бізнес-імперія синам і мільйонні борги харків'янам: який спадок залишив після себе покійний Кернес

Як повідомляє портал «Знай.иа» Багатостраждальний парк Горького обійдеться харків'янам в 9 кредитів

Також «Знай.иа " писав, що Харківському Барабашово-25: топ фактів про легендарний ринок, де ви купуєте куртки і кофтинки