Стало відомо про те, що збірка харківського поета Сергія Жадана номінується на премію «PEN America Literary Awards». Велике досягнення.

Таким чином повідомляється, що Сергій Жадан став номінантом на престижну американську літературну премію, все завдяки збірці віршів»Нова орфографія".

Він вийшов у фінал у категорії»перекладна поезія". Про це повідомили на сайті організації. Перекладом ДО РЕЧІ займався Джон Хеннесі і Остап Кін від видавництва Lost Horse Press.

Потрібно відзначити, що це унікальний випадок, так як це єдина українська книга, яка дісталася до фіналу премії.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як сказано в повідомленні, книги всіх, хто вийшов у фінал, дуже динамічні і рефлексивні приклади літературної досконалості, які опублікували в минулому році.

Сергій Жадан
Сергій Жадан

Через пандемію коронавірусу церемонія нагородження переможців в PEN America Literary Awards буде проходити в онлайн-форматі. Нагородження пройде 8 квітня.

Загальний бюджет премії становить 380 тисяч доларів, і призовим фондом є три тисячі доларів. Якщо раптом перемогу здобуде ця збірка, то перекладачі зможуть забрати приз собі.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що Сергій Жадан написав вірші, які потім стали піснею на честь загиблого молодого українця дані Дідика.

Також Знай писав, що Сергій Жадан висловився з приводу політичного майбутнього і українського суспільства.

Нещодавно Знай передавав, що захистив Донбас від нападок і заявив, що від нього не можна відмовлятися.