Харківський письменник і музикант Сергій Жадан спільно з колегами випустив пісню, присвячену пам'яті загиблого від рук терористів Дані Дідика. Про це письменник розповів на своїй сторінці в Facebook.

Крім Сергія Жадана, у записі треку взяли участь письменник і організатор проекту "Так працює пам'ять" Руслан Горовий, фронтмен групи "Мотанка" Віктор Верба, а також музиканти Дмитро Хомулко і Дмитро Водовозов. Жадан розповів, що спочатку пісня була запущена на їх радіо "Тризуб ФМ", а 19 червня її опублікували в YouTube. Трохи більше, ніж за добу, трек набрав понад 8 тисяч переглядів.

Даня Дідик / фото з відкритих джерел

Руслан Горовий розповів в Facebook, трохи про історію створення цієї пісні. За його словами, перший куплет був написаний їм на Донбасі ще в 90-х роках, а в 1999 році, в рік народження Дані, з'явився запис під гітару. Нещодавно цей куплет знову відвідав його голову, і він написав ще один.

Після цього, він зв'язався з фронтменом гурту "Мотанка", який погодився зіграти цю пісню так, як він відчуває. До проекту тоді приєднався Дмитро Водовозов. Далі Горовий дав послухати демо-версію Сергію Жадану, який додав свою мантру в пісню.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"І ось маємо результат. Спільна мантра пам'яті Дані. Я дуже хочу, щоб ви не забували про ціну, яку він заплатив, щоб ви сьогодні читали цей текст. І запрошую музикантів долучитися до проекту "Так працює пам'ять", - написав Горовий.

Нагадаємо, раніше Жадан розповів про політичні амбіції.

Як повідомляв портал Знай.иа Сергій Жадан висловився про Донбасі.

Також Знай.иа писав, що Жадан знайшов Притулі місце у новому парламенті.