Основні будівлі харківського сміттєпереробного комплексу вже готові на 30%.

Про це повідомили в пресслужбі мерії, посилаючись на директора КП «Муніципальна компанія по поводженню з відходами» Юрія Суярко.

За його словами, сортувальний комплекс незабаром закриють стінами. Зараз йде робота над цокольним рівнем. Також почалося завезення обладнання для системи видобутку і подачі газу на когенератори. Основні компоненти переробки полігонного газу в електрику вже встановлені.

"Електроенергія буде використовуватися для наших власних потреб, а надлишки будемо продавати для погашення кредиту Світового банку, на кошти якого і будується цей завод",- заявив Юрій Суярко.

Як розповів Суярко, з усіх відходів, які привозяться з Харкова, близько 50% потраплятимуть на полігон. Щоб збільшити відсоток корисних відходів і зменшити кількість відходів, які потрапляють в тіло полігону, необхідно впроваджувати роздільний збір сміття, що дозволить збільшити ефективність сортувальної лінії в чотири рази.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Вже пів року в Харкові проводиться експеримент з сортування сміття городянами, і його результати показали, що близько 70% відсортованих відходів можуть надалі перероблятися.

Відомо, що старий полігон вже рекультивований на 35%. З настанням тепла його поверхню почнуть вкривати геомембраною, а потім засиплють її фільтраційним шаром, грунтом і зверху висадять дерева, чагарники і траву.

Планується, що повністю готовий сміттєпереробний комплекс буде відкритий до Дня міста.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Харковом бронзового Леніна пустять з молотка - " почім кілограм Вождя?"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Харків'яни просять Терехова виконувати обіцяне Кернесом: "не вистачає кілометра"

Також «Знай.иа " писав, що Під Харківський дуб Сковороди" закопають " 4 мільйони