У Харкові закрили всі 6 центрів для літніх людей, які належали власнику "Золотого часу".

Про це передає МГ"Об'єктив".

У Харкові триває розслідування трагедії, яка забрала 15 життів. Як розповів начальник Головного управління Нацполіції Андрій Рубель, в даний момент фахівці продовжують проводити ДНК-експертизи, щоб встановити особи загиблих у вогні пенсіонерів.

За його словами, процес ускладнює те, що не у всіх мешканців згорілого пансіонату були рідні по першій лінії споріднення. У лютому прокуратура сожет дати дозвіл на поховання.

“На жаль, не у всіх є перша лінія спорідненості – є друга, проводиться ДНК. Протягом лютого, я думаю, що буде прокуратурою Харківської області дано дозвіл на поховання цих людей”, - повідомив він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Пожежа в будинку престарілих у Харкові, фото: ДСНС Харківської області
Пожежа в будинку престарілих у Харкові, фото: ДСНС Харківської області

Рубель каже: вже допитали родичів усіх загиблих людей, пенсіонери перебували в центрі добровільно. Також начальник " главку "розповів, що у власників" Золотого часу " по вулиці Нижній Гієвській, 150-Б було ще шість подібних установ. На сьогодні всі пансіонати закрили.

Відомо, що поліція спільно зі співробітниками ДСНС перевірили 73 подібних центри в Харкові, в яких знаходилося 1112 осіб похилого віку. За підсумками перевірок, до реєстру було внесено 36 кримінальних проваджень.

Нагадаємо, трагедія в Харкові сталася 21 січня. Відомо, що в результаті трагедії загинули щонайменше 15 осіб.

НП сталася на вулиці Нижня Гієвська, 150Б, на другому поверсі житлового будинку престарілих.

Пожежу класифікували як надзвичайна ситуація державного рівня. Площа пожежі становить 100 метрів квадратних.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Харків'янам натякнули, що поліція знала про згорілий пансіонат У Харкові: "50 смертей на рік"

Як повідомляє портал «Знай.иа» Трагедія в Харківському пансіонаті" золотий час": у лікарні померла шістнадцята жертва пожежі

Також «Знай.иа " писав, що Харківські будинки престарілих забиті вщерть і плюють на безпеку-трагедія ризикує повторитися