У Харкові жебраки вдосконалюють методи збору грошей. Про це розповіли у виданні "Depo".

У Харкові жебраки існують дуже давно і городяни вже встигли до них звикнути. При цьому, велика частина з них виходить на вулиці не через складні життєві обставини, адже для них це звичайна робота.

Перш за все варто відзначити категорію церковних жебраків, які працюють під храмами. Особливо часто їх можна побачити в святкові дні. З давніх-давен вважається, що не дати милостиню жебраку в релігійні свята, наприклад Різдво - великий гріхо.

Мало хто знає, але в Харкові давно існують династії таких жебраків, а деякі навіть працюють на общак. Однак серед них не так багато впливу криміналу, як наприклад в метро.

Жебраки, фото: kh.depo.ua
Жебраки, фото: kh.depo.ua
жебраки, фото: kh.depo.ua

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У жебраків в харківському метро завжди є легенда і добре поставлений голос зі жалібною інтонацією. Критично налаштовані пасажири розуміють, що жалося в голосі жебрака награна і відрепетирувана, проте довірливі люди дають їм гроші.

Також існує категорія стаціонарних жебраків, які закріплені на певних місцях в місті. При цьому, тут також працюють всі принципи ведення бізнесу і приїлися особи часто або змінюють місце, або зникають на деякий час.

Журналісти припускають, що всі жебраки діють організовано і існує організація, яка контролює їх роботу. З розмов з представниками цієї професії вони дізналися, що 50% від доходу забирають "бригадири", також велика частина йде на хабар для поліції. За приховування частини заробітку жебракам не загрожують фізичною розправою, а просто відбирають місце.

Жебраки, фото: kh.depo.ua
Жебраки, фото: kh.depo.ua
жебраки, фото: kh.depo.ua

Нагадавши, у Запоріжжі горе-мати кидалася під колеса з немовлям-жебракувала, поки дитина мерзла

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополянин знайшов "Золоте" хобі на пенсії і заробив півтора мільйона, головне - бажання

Також, "Знай.uа" писав, Франківськ заполонили закарпатські жебраки, їдуть родинами - "Позолоти ручку"